ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Το μόνο κόμμα που διατυπώνει πρόταση διακυβέρνησης είναι η Νέα Δημοκρατία.


Η αυτοδυναμία εξαρτάται όχι μόνο από το ποσοστό που θα λάβει το πρώτο κόμμα, αλλά και από τον αριθμό των κομμάτων που θα μπουν στη Βουλή.

Για να σχηματιστεί αυτοδύναμη Κυβέρνηση, απαιτείται όσο το δυνατόν υψηλότερο ποσοστό ψήφων στη νέα κάλπη. Κι αυτό γιατί η επίτευξη αυτοδυναμίας δεν εξαρτάται μόνο από το ποσοστό που θα λάβει το πρώτο κόμμα, αλλά και από τον αριθμό των κομμάτων που θα μπουν στην Βουλή. Όσο περισσότερα κόμματα περάσουν το κατώφλι του 3% -και είναι ήδη στο κατώφλι τρία κόμματα- τόσο δυσκολότερη γίνεται η αυτοδυναμία και τόσο μεγαλύτερο ποσοστό πρέπει να συγκεντρώσει το πρώτο κόμμα -η Νέα Δημοκρατία- για να έχει κοινοβουλευτική αυτοδυναμία. Μπροστά στο ενδεχόμενο να μπουν περισσότερα κόμματα στη Βουλή, η Νέα Δημοκρατία είναι ανάγκη, όχι μόνο να διατηρήσει, αλλά και να ενισχύσει τα ποσοστά της.

Η αυτοδυναμία δεν αποτελεί κομματική σκοπιμότητα, αλλά εθνική αναγκαιότητα. Είναι προϋπόθεση για να διασφαλιστεί η σταθερότητα που έχει ανάγκη η χώρα και να μην μπει σε περιπέτειες. Είναι άλλωστε περισσότερο από βέβαιο ότι δεν μπορεί να συγκροτηθεί βιώσιμη κυβέρνηση σε καμιά άλλη περίπτωση πέραν της αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας.

Το μόνο κόμμα που διατυπώνει πρόταση διακυβέρνησης είναι η Νέα Δημοκρατία. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν λένε τίποτα για το πώς και από ποιον θα κυβερνηθεί η χώρα και ερίζουν για το ποιος θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση.

Στη νέα προεκλογική περίοδο που θα ξεκινήσει επίσημα σε λίγες μέρες, η Νέα Δημοκρατία -όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- θα συνεχίσει να πορεύεται με οδηγό τη γλώσσα της αλήθειας και τη σχέση εμπιστοσύνης που έχτισε, με την ειλικρινή αυτοκριτική και την προσπάθεια για διαρκή βελτίωση. Συνεχίζει αποφασισμένη να φέρει στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου τα προβλήματα των πολιτών και τις προτάσεις που ήδη κατέθεσε για το μέλλον. Για καλύτερους μισθούς, περισσότερες θέσεις εργασίας, καλύτερες δωρεάν υπηρεσίες υγείας με αναβαθμισμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης, αποτελεσματικότερο κράτος δίπλα στον πολίτη, μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων. Και βέβαια για μια Ελλάδα ακόμη πιο ισχυρή και ασφαλή στο αβέβαιο διεθνές περιβάλλον των εξωγενών κρίσεων και των εξ ανατολών προκλήσεων. Μια Ελλάδα που προχωρά Σταθερά, Τολμηρά, Μπροστά.

Το πιο ενθαρρυντικό μήνυμα αυτών των εκλογών

Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN:

Αυτό που είναι σημαντικό όσον αφορά τις ελληνικές εκλογές, είναι ότι ουσιαστικά καταφέραμε να νικήσουμε την λαϊκιστική αντιπολίτευση για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Και νομίζω ότι είναι απόδειξη πως στο τέλος της ημέρας, αν φέρεις αποτελέσματα για τους ανθρώπους, το αφήγημα του λαϊκισμού, οι φαντασιώσεις για εύκολες λύσεις έναντι απτών αποτελεσμάτων -αυτό είναι νομίζω ένα ενθαρρυντικό μήνυμα για όλους, σίγουρα στην Ευρώπη- ότι αν μπορείς πραγματικά να φέρεις πραγματική αλλαγή για τους πολίτες, οι πολίτες θα σε ανταμείψουν στην κάλπη.

Για μένα, αυτό ήταν το πιο ενθαρρυντικό μήνυμα αυτών των εκλογών. Όχι μόνο αυξήσαμε το ποσοστό μας, τον απόλυτο αριθμό των ψήφων μας, αλλά και η αντιπολίτευση, η λαϊκιστική αντιπολίτευση ουσιαστικά καταστράφηκε σε αυτές τις εκλογές. Έχουμε μια διαφορά 20 μονάδων. Κερδίσαμε διπλάσιες ψήφους από ό,τι εκείνοι.

Συνεπώς, νομίζω ότι αυτό που συνέβη στην Ελλάδα θα έχει απήχηση και σε άλλες φιλελεύθερες δημοκρατίες όταν πρόκειται για αυτό το είδος της εγγενούς μάχης μεταξύ των ανθρώπων που προσφέρουν λύσεις και εκείνων που απλώς ασχολούνται με την πολιτική των μεγάλων κενών υποσχέσεων.

Αισιοδοξία για την οικονομία με Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας

Αισιοδοξία για την ελληνική οικονομία με Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας εκφράζουν -και μάλιστα με ηχηρό τρόπο- οι αγορές.
  • Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε τη Δευτέρα στις 1.201,32 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 6,09% (το υψηλότερο κλείσιμο από τη συνεδρίαση της 28ης Ιουλίου του 2014).
  • Θετική ήταν και η αντίδραση στην αγορά των ελληνικών ομολόγων καθώς το μεσημέρι της Δευτέρας η απόδοση των 10ετών ομολόγων υποχώρησε από το 4,04% στο 3,81%. Η αντίδραση αυτή -που συνεχίστηκε και χθες στην ίδια κατεύθυνση- προεξοφλεί συνέχιση της δυναμικής πορείας στην οποία έχει εισέλθει η ελληνική οικονομία και ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Και αυτό θα έχει σημαντικά οφέλη για όλους, καθώς το Δημόσιο, οι τράπεζες, οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, θα μπορούν να δανείζονται φθηνότερα. Ταυτόχρονα θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο για επενδυτές, γεγονός που θα συμβάλει στην περαιτέρω τόνωση της απασχόλησης.
Οι ευοίωνες προοπτικές της οικονομίας με Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας επιβεβαιώνονται από όλους τους διεθνείς αναλυτές και τους οίκους αξιολόγησης ενώ καταγράφονται ξεκάθαρα και στις εαρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: