ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

Η Ελλάδα πύλη της Ινδίας στην Ευρωπαϊκή - 416 πυρκαγιές σε έξι ημέρες





Η Ελλάδα πύλη της Ινδίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

  • Τη στόχευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να θέσει σε τροχιά αναβάθμισης και στρατηγικής συνεργασίας τις σχέσεις με την πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη (και την πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο με πληθυσμό 1,4 δις) και η Ελλάδα να αναδειχθεί σε πύλη της Ινδίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, σηματοδοτεί η επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι στην Ελλάδα την Παρασκευή 25 Αυγούστου.
  • Η επίσκεψη είναι ιστορική, καθώς είναι η πρώτη Ινδού Πρωθυπουργού στην Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια, από το 1983, όταν επισκέφθηκε τη χώρα μας η Ίντιρα Γκάντι . Η έλευση Μόντι είναι ορόσημο που σηματοδοτεί τη βούληση και των δύο πλευρών να επανεκκινήσουν, να διευρύνουν τις ελληνο-ινδικές σχέσεις – και να εδραιώσουν την οικονομική συνεργασία- στο ανώτατο επίπεδο.
  • Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η πύλη της Ινδίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, πύλη γεωπολιτική και οικονομική. Ήδη μετά το Brexit η Ινδία αναζητεί εναλλακτικές οδούς προς την Ευρώπη και η θέση της Ελλάδας, στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, αποτελεί ιδανική γέφυρα προς την Ευρώπη, αλλά και την Ανατολική Μεσόγειο.
  • Ελλάδα και Ινδία συνδέονται με ιστορικούς δεσμούς, είναι δύο ναυτικές δυνάμεις, η συνεργασία των οποίων έχει ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα στους τομείς της άμυνας και του πολιτισμού, αλλά υπάρχει ακόμα ευρύτατο πεδίο συνεργειών.
  • Στόχος της Ελλάδας είναι η επανεκκίνηση των επαφών στο ανώτατο επίπεδο να οδηγήσει σε εντατικοποίηση της οικονομικής συνεργασίας και των επαφών ελληνικών και ινδικών επιχειρήσεων: να οδηγήσει σε μεγαλύτερη παρουσία ινδικών ομίλων στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στους τομείς των υποδομών (λιμάνια, αεροδρόμια), της υψηλής τεχνολογίας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, του τουρισμού, και να ενισχύσει την παρουσία ελληνικών εταιρειών στην Ινδία, ιδιαίτερα στους τομείς των τροφίμων, των φαρμάκων, της ναυτιλίας. Ενδεικτικό είναι ότι οι ελληνικές εξαγωγές με δυσκολία αντιστοιχούν σε 1 ευρώ ανά Ινδό, ενώ η Ινδία έχει ετήσιο εξερχόμενο τουρισμό 40 εκατομμυρίων ατόμων υψηλού εισοδήματος.
-Τις ευκαιρίες τόσο για τις ελληνικές όσο και για τις ινδικές επιχειρήσεις σε επενδύσεις και συνεργασίες θα διερευνήσουν φορείς και εκπρόσωποι επιχειρήσεων από τις δύο χώρες σε γεύμα που οργανώνεται την Παρασκευή. Για το ελληνο-ινδικό γεύμα που θα χαιρετίσουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ναρέντρα Μόντι σηματοδοτώντας και τη βούληση για ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας. Άλλωστε, έχουν ταξιδέψει από την Ινδία εκπρόσωποι σημαντικών ομίλων με στόχο να διερευνηθούν επενδυτικές ευκαιρίες και να οικοδομηθούν σχέσεις και συνεργασίες.
-Στο γεύμα μετέχουν εκπρόσωποι φορέων και επιχειρήσεων που είτε έχουν επενδύσει, είτε ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα και από την ελληνική πλευρά εταιρείες που δραστηροποιούνται ή ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στην Ινδία. Μεταξύ άλλων, από την ινδική πλευρά θα παρευρεθεί ο Πρόεδρος της GMR (αεροδρόμιο στο Καστέλι), του δεύτερου μεγαλύτερου φορέα ανάπτυξης αεροδρομίων στον κόσμο, αλλά και ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ινδών Βιομηχάνων (CII) Sanjiv Puri, ενώ από την ελληνική πλευρά, μεταξύ άλλων, θα συμμετάσχουν ο Πρόεδρος του ΣΕΒ και η Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών.
416 πυρκαγιές σε έξι ημέρες

Η χώρα βρίσκεται εδώ και αρκετές εβδομάδες κάτω από ένα εκρηκτικό μείγμα θερμοκρασιών καύσωνα, παρατεταμένης ξηρασίας και ισχυρών ανέμων. Ένα μείγμα που σηματοδοτεί ότι περνάμε το πιο δύσκολο καλοκαίρι -από τότε που είναι διαθέσιμα μετεωρολογικά στοιχεία- για την κατάσβεση των πυρκαγιών και το πιο ευνοϊκό καλοκαίρι για την εκδήλωσή τους. Όσο περνά το καλοκαίρι και ξηραίνεται περισσότερο η ατμόσφαιρα, το έδαφος και τα δάση μας, με συνέπεια όταν φυσούν πολύ ισχυροί άνεμοι, τα μελτέμια τον Αύγουστο, τότε γίνονται πιο δύσκολες οι συνθήκες. Κάποια στοιχεία αποτυπώνουν ανάγλυφα την πραγματικότητα:
  • Το επίπεδο κινδύνου 5 φέτος έχει χτυπήσει "κόκκινο" επτά φορές. Το 2021, με τις μεγάλες πυρκαγιές στη βόρεια Εύβοια, τη Βαρυμπόμπη και την Ηλεία, το επίπεδο κινδύνου ξεπεράστηκε τέσσερις φορές, δύο φορές το 2019 και μία φορά το 2012.
  • Τις τελευταίες έξι μέρες, από την Παρασκευή ως χθες, είχαμε 418 δασικές πυρκαγιές, που αυτονόητα οδήγησαν σε πολυδιάσπαση των δυνάμεων πυρόσβεσης.
  • Ξεσπούν, κατά μέσο όρο, 70 πυρκαγιές την ημέρα σε όλη τη χώρα, με μία mega-fire, μεγάλη πυρκαγιά, όπως ορίζεται, στα σύνορά μας στον Έβρο.

Μεγάλη ενίσχυση και πολύ πιο συγκροτημένη δομή της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής από το 2019

Από το 2019 και μετά έχει υπάρξει μεγάλη ενίσχυση και πολύ πιο συγκροτημένη δομή της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής. Το 2019 η χώρα διέθετε 59 εναέρια μέσα, ενώ φέτος έχουμε 90 εναέρια μέσα. Οι πυροσβέστες μας μαζί με τους εποχικούς ξεπερνούν τις 16.000, ενώ το 2019 ήταν 15.158. Οι εθελοντές έχουν υπερδιπλασιαστεί και φθάνουν πλέον τις 5.000. Τα στοιχεία αναλυτικά:

Συνολικά εναέρια μέσα (εθνικά και μισθωμένα) για το 2023:
  • 90 αεροσκάφη και ελικόπτερα (Το 2022 ο συνολικός εναέριος στόλος ανερχόταν σε 83 αεροσκάφη και ελικόπτερα).
Συνολική δύναμη δασοπυρόσβεσης για το 2023:
  1. 16.080 Πυροσβέστες, 11.260 μόνιμοι, 2.390 πυροσβέστες πενταετούς υπηρεσίας και 2.430 εποχικοί πυροσβέστες. Και επιπλέον ​500 πυροσβέστες των Ε.ΜΟ.Δ.Ε. (δασοκομάντος)
-Σημαντική είναι και η συμμετοχή των ​4.185 εθελοντών πυροσβεστών (3.410 το 2022). Από το 2021 έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των εθελοντών Πυροσβεστών ενταγμένων στον επιχειρησιακό σχεδιασμό. Μέχρι σήμερα το σύνολο των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας που έχουν ενταχθεί στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Πυροσβεστικού Σώματος ανέρχεται σε 5.382 Εθελοντές & περισσότερες από 470 Εθελοντικές Οργανώσεις.
Συνολικός στόλος οχημάτων για το 2023: 3.654 οχήματα (Το 2022 ο συνολικός στόλος οχημάτων ανερχόταν σε 3.410 οχήματα). Συγκεκριμένα φέτος διαθέτουμε:
  • 2.079 πυροσβεστικά οχήματα
  • ​1.345 οχήματα υποστήριξης
  • ​230 οχήματα ειδικού σκοπού

Δεν υπάρχουν σχόλια: