ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

Συγκροτήθηκε Συντονιστικό Κέντρο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας στη Λάρισα


 

Για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κατάστασης, με απόφαση του Πρωθυπουργού συγκροτήθηκε Συντονιστικό Κέντρο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας στη Λάρισα, όπου βρίσκονται οι αρμόδιοι υπουργοί, στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων και εκπρόσωποι υπηρεσιών (ΔΕΔΔΗΕ κλπ). Εκεί θα μεταβεί σήμερα και ο Πρωθυπουργός και στη συνέχεια θα κινηθεί αναλόγως στην περιοχή. Το Συντονιστικό Κέντρο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων σε Μαγνησία, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα, θα βρίσκεται σε άμεση συνεργασία και συντονισμό, κεντρικά, με το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Ο καταμερισμός του έργου και των αρμοδιοτήτων έχει ως εξής: 
  • Άμεση προτεραιότητα είναι η μετακίνηση ανθρώπων, με προτεραιότητα στους πλέον ευπαθείς, που έχουν εγκλωβιστεί σε χωριά. Για τον σκοπό αυτό άρχισαν να επιχειρούν, όταν οι καιρικές συνθήκες το επέτρεψαν, ελικόπτερα, λέμβοι και οχήματα του Στρατού και της Πυροσβεστικής. Η επιχείρηση είναι εξαιρετικά δύσκολη αφού γίνεται σε πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες σε σπίτια που έχουν καλυφθεί πλήρως από νερό. Εκατοντάδες απεγκλωβισμοί είχαν γίνει μέχρι χθες το βράδυ. Για τους απεγκλωβισμούς την ευθύνη έχουν επιφορτιστεί Επιτελείς Εθνικής Άμυνας με επικεφαλής τον Διοικητή της Α’ Στρατιάς Αντιστράτηγο Ι. Τσόπλο, και με τη συμμετοχή του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας.
  • Για την αποκατάσταση των Δικτύων Ηλεκτροδότησης υπεύθυνος είναι ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος. Μέχρι την Πέμπτη το βράδυ είχαν αποκατασταθεί οι περισσότερες ζημιές στο σύστημα ηλεκτροδότησης του Βόλου, αλλά εξακολουθούσαν να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στο Πήλιο και σε περιοχές των Τρικάλων και της Καρδίτσας. Μικρότερα προβλήματα υπήρχαν στη Λάρισα και τα Φάρσαλα.
  • Για την αποκατάσταση της Υδροδότησης σε συντονισμό με την Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται στη Λάρισα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος.
  • Για τα μεταφορικά δίκτυα (δρόμοι, τρένα, λιμάνια, αεροδρόμια) έχουν μεταβεί στη Θεσσαλία ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υφυπουργός Νίκος Ταχιάος.
  • Μεγάλο πρόβλημα αποτελεί ο εφοδιασμός αποκλεισμένων περιοχών της Μαγνησίας, των Τρικάλων και της Καρδίτσας με τρόφιμα, νερό, φάρμακα. Το έργο αυτό έχει αναλάβει ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος ενώ για τις πρώτες στεγαστικές ανάγκες υπάρχει συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού.
  • Για την αποκατάσταση της πρόσβασης αλλά και για τη λειτουργία των δομών υγείας στις πληγείσες περιοχές, βρίσκεται στη Λάρισα, ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: