ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023

50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

 


Αθήνα, 14/11/2023

50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Λέμε ΟΧΙ στον φασισμό ΟΧΙ στη ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ

Λέμε ΝΑΙ στη Δημοκρατία, την Ελευθερία, την Εθνική Ανεξαρτησία

Ο ηρωικός ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβριο του 1973, υπήρξε η κορύφωση της αντιδικτατορικής πάλης ενός ολόκληρου λαού με μπροστάρη τη νεολαία και αποτέλεσε την «αρχή του τέλους» της χούντας των συνταγματαρχών που είχε ξεκινήσει με το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967. Μερικούς μήνες αργότερα, τον Ιούνιο του 1974, ακολούθησε η πτώση της Χούντας.

 Η εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου αποτελεί το επιστέγασμα ενός αγώνα προάσπισης των υψηλών ιδανικών και διαχρονικών αξιών της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας. Τον Νοέμβριο του 1973, οι ελεύθερα σκεπτόμενοι Έλληνες που απαίτησαν κι αγωνίστηκαν, πέτυχαν την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα που γεννήθηκε.

Το Πολυτεχνείο και όσα σηματοδοτεί είναι εδώ. Είναι «εδώ» στους σημερινούς αγώνες για υπεράσπιση της δημοκρατίας και της ελευθερίας, για ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη και ισονομία απέναντι στα φαινόμενα λήθης που απειλούν να νικήσουν τη συλλογική μνήμη.

50 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο συνεχίζει να συγκινεί. Το αίτημα για ένα καλύτερο και δικαιότερο μέλλον παραμένει ζωντανό. Το ίδιο ζωντανή είναι και η θέληση της κοινωνίας για περισσότερη και βαθύτερη δημοκρατία, για ζωή με προκοπή και αξιοπρέπεια.

50 χρόνια μετά οι αξίες, οι ιδέες, τα οράματα και τα ιδανικά του εξακολουθούν να συνεπαίρνουν. Συνθήματα όπως το «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία», ρεαλιστικά όσο και διαχρονικά, επανανοηματοδοτούνται και απηχούν τις σημερινές ανάγκες και τις διεκδικήσεις ολόκληρης της κοινωνίας.

Ως εκπαιδευτικοί οφείλουμε να μεταλαμπαδεύσουμε τις αξίες στις οποίες στηρίχτηκαν οι αγώνες του ελληνικού λαού και να προασπίσουμε, ενωτικά και συλλογικά, με κάθε πρόσφορο μέσο δικαιώματα και κατακτήσεις απέναντι σε κάθε λογική και πρακτική ολοκληρωτισμού και λαϊκισμού.

Συνεχίζουμε τον αγώνα υπεράσπισης και ενίσχυσης της δημόσιας εκπαίδευσης!

Θυμόμαστε, τιμούμε, διεκδικούμε, αγωνιζόμαστε!

Από τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: