ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

Συνέντευξη Πιερρακάκη: Τι είπε για διορισμούς και αξιολόγηση...

Κύριε, υπουργέ, τα κενά στα σχολειά μας είναι ένα "βαρέλι" χωρίς πάτο... 
Αρκετά από αυτά μπορεί και να μην υφίστανται! Απαιτούνται σχολαστικοί έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες...


Πηγή:tomanifesto.gr
«Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών συνιστά αίτημα της ελληνικής κοινωνίας. Θα επιμείνουμε στην πλήρη εφαρμογή του πλαισίου που έχει ψηφιστεί. Με πρώτο εμένα ως υπουργό, όλοι στο υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού αξιολογούμαστε» λέει ο Κυριάκος Πιερρακάκης στο τέλος της χειμαρρώδους συνέντευξης που παραχώρησε στο «Μανιφέστο».

Για τους μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση και για το νέο σύστημα καταγραφής κενών είπε: 
"Ήδη από την προηγούμενη τετραετία προχωρήσαμε στον διορισμό μεγάλου αριθμού μόνιμων εκπαιδευτικών. Οι 28.000 διορισμοί υπερέβησαν, για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια, τις αφυπηρετήσεις και η εντολή που έχουμε από τον πρωθυπουργό είναι να συνεχίσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση. Ωστόσο, είναι δεδομένο ότι χρειαζόμαστε ένα καλύτερο σύστημα αποτύπωσης των εκπαιδευτικών αναγκών. Αυτήν τη στιγμή η διαδικασία πρόσληψης και τοποθέτησης των αναπληρωτών επιβαρύνει τόσο τους ίδιους όσο και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Και ήδη επεξεργαζόμαστε ένα ψηφιακό σύστημα το οποίο θα μας επιτρέπει να καταγράφουμε και να καλύπτουμε με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα όλες τις κενές θέσεις εκπαιδευτικών στην Ελλάδα".

Για τη διαδικασία αξιολόγησης των εκπαιδευτικών είπε: 
"Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών συνιστά αίτημα της ελληνικής κοινωνίας, δέσμευση του πρωθυπουργού και εντολή προς εμάς να την εφαρμόσουμε παντού. Θα επιμείνουμε στην πλήρη εφαρμογή του πλαισίου που έχει ψηφιστεί. Θα εφαρμοστούν όλα κατά γράμμα και, όπου εντοπίζουμε κενά ή γραφειοκρατικά εμπόδια, τότε θα παρεμβαίνουμε με καλή πίστη και με πνεύμα συνεργασίας με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Με πρώτο εμένα ως υπουργό, όλοι στο υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού αξιολογούμαστε. Και το ίδιο το πλαίσιο αξιολόγησης θα αξιολογηθεί, αφού πρώτα εφαρμοστεί και δοκιμαστεί στην πράξη".

Δεν υπάρχουν σχόλια: