ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Μητσοτάκης: Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν...



Από τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού STAR και στη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα:
  • Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Και προφανώς δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις οι οποίες να στοιχίζουν δεκάδες δισεκατομμύρια στον Προϋπολογισμό. Γιατί αυτό το οποίο εισηγείται αυτή τη στιγμή η αξιωματική αντιπολίτευση, κοστολογημένα, θα μας στοιχίσει 45 δισ. ευρώ -μόνο τα μέτρα από τις δύο προτάσεις νόμου τις οποίες κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Θα σας το πω απλά, λοιπόν, όπως το αισθάνομαι: δεν μπορούμε να ξαναζήσουμε εποχές ούτε του 2012, ούτε του 2015, όταν κάποιοι, εκμεταλλευόμενοι την οργή της κοινωνίας, ήρθαν στα πράγματα, έταξαν μαγικές λύσεις με χρήματα τα οποία δεν υπήρχαν, για να φτάσουμε τελικά στα όρια της χρεοκοπίας.
  • Ο μόνος τρόπος να ανέβουν οι μισθοί και το διαθέσιμο εισόδημα είναι το να περιορίσουμε την ανεργία, να γίνονται επενδύσεις, να βελτιώσουμε την παραγωγικότητα της οικονομίας, ώστε οι εργαζόμενοι να αμείβονται περισσότερο. Αυτές είναι οι πραγματικές λύσεις για να βελτιώσουμε το βιοτικό επίπεδο. Όχι να μοιράζουμε χρήματα τα οποία δεν διαθέτουμε, ακολουθώντας μία συνταγή του παρελθόντος. Μπορεί με νέο περιτύλιγμα, η δημαγωγία, όμως, από την αντιπολίτευση πρακτικά δεν έχει αλλάξει.
  • Και επειδή ακούω πολλές φορές να κατηγορούμαστε για την αλαζονεία του 41%, πιστεύω ότι αυτή είναι μία, θα έλεγα, προσέγγιση προσβλητική για τους Έλληνες πολίτες. Δεν το υφαρπάξαμε το 41%. Μας ψήφισαν οι Έλληνες πολίτες, μας έδωσαν ένα μεγαλύτερο ποσοστό. Και, από το πρώτο βράδυ της νίκης μας στις εθνικές κάλπες, είπα ότι δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το 41% ούτε ως λευκή επιταγή, ούτε ως άλλοθι αλαζονείας.
  • Όμως, έχουμε κάλπες στις ευρωεκλογές που είναι ταυτόχρονα και εθνικές κάλπες. Δεν θέλω να υπάρχει καμία αμφιβολία το βράδυ των ευρωεκλογών ότι οι βασικοί κομματικοί συσχετισμοί δεν έχουν αλλάξει. Αυτό θα μας δώσει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια: