ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΔΟΕ ΟΧΙ στα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας»

Από  "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ"
Τα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» - γύρω από τα οποία στήνεται ένα σύγχρονο δουλεμπόριο σε βάρος ανέργων εκπαιδευτικών και αναθέτουν το περιεχόμενο της μόρφωσης στις επιχειρήσεις και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις - που προωθούν πολλοί δήμοι και περιφέρειες της χώρας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΔΟΕ. Υπενθυμίζεται ότι το θέμα είχε αναδείξει και στηλιτεύσει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, με αφορμή την απόφαση υλοποίησης του προγράμματος από το Δήμο Νέας Ιωνίας, που αποφάσισε από Σεπτέμβρη να προσλάβει άνεργους εκπαιδευτικούς μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος για να κάνει Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη στα σχολεία της πόλης.

Η ΔΟΕ ζητάει να παρθεί πίσω το πρόγραμμα, να μείνουν έξω οι ΜΚΟ και οι επιχειρήσεις από τα σχολεία και όπως αναφέρει «55.000 άνεργοι θα συνάψουν σύμβαση με "φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα" και στη συνέχεια θα διατίθενται για δουλειά από τους "φορείς" στους δήμους. Εκατοντάδες παρόμοια προγράμματα υλοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια, ειδικά μέσα από τους δήμους, με πρόσχημα τη δήθεν καταπολέμηση της ανεργίας, αλλά φυσικά η ανεργία αυξάνει ραγδαία. Αντίθετα, το μόνο που "πέτυχαν" τα προγράμματα είναι η δημιουργία ενός πολύ φτηνού εργατικού δυναμικού. Γενικεύονται οι άθλιες ελαστικές, εργασιακές σχέσεις και οι μισθοί πείνας, κάτω και από το όριο της Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: