ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Δύσκολος ο Σεπτέμβρης και στα σχολεία

 Από "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"
  Εξώδικο με το οποίο ενημερώνουν το υπουργείο Παιδείας ότι, εάν δεν τους διορίσει και φέτος, θα επέμβει εισαγγελέας, έστειλαν την Παρασκευή οι 621 εναπομείναντες διοριστέοι εκπαιδευτικοί του ΑΣΕΠ 2008.
Οι διοριστέοι, που σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού έπρεπε να είχαν διοριστεί το αργότερο τη σχολική χρονιά 2010-2011, έμαθαν πριν από λίγες ημέρες ότι το υπουργείο σκοπεύει πάλι να αγνοήσει τους νόμους και να προσλάβει και άλλες κατηγορίες εκτός ΑΣΕΠ, όπως αναπληρωτές. Αυτό σημαίνει ότι για άλλη μία χρονιά ένα ποσοστό αυτών των εκπαιδευτικών θα μείνει στην ανεργία. Ήδη βέβαια έχουν προσφύγει στο διοικητικό εφετείο ζητώντας την ακύρωση των περσινών διορισμών, υπόθεση που αναμένεται να εκδικαστεί μέσα στο φθινόπωρο. Με βάση το άρθρο 9 του νόμου 3848/2010 ορίζεται πως τη μεταβατική περίοδο -δηλαδή μέχρις ότου όλοι οι διορισμοί θα γίνονται μέσω ΑΣΕΠ- οι διορισμοί εκπαιδευτικών γίνονται κατά 60% από τους διοριστέους του ΑΣΕΠ και κατά 40% από αναπληρωτές. Κι όμως το 2009 στους 6.000 διορισμούς μόνον οι 1.400 ήταν από το ΑΣΕΠ, ενώ το 2010 από τους 2.800 μόνον οι 840. Συνεπώς ο νόμος καταστρατηγήθηκε πλήρως.
«Φαίνεται ότι το υπουργείο Παιδείας και δη η υπουργός, η κ. Διαμαντοπούλου, δεν θέλουν να διαταράξουν τις πελατειακές σχέσεις τους. Είναι το μόνο υπουργείο που συνεχίζει να προσλαμβάνει εκτός ΑΣΕΠ», σχολίασε η Γιώτα Πολύχρονου, μέλος της ομάδας διοριστέων εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ 2008.
Κλειστά σχολεία
Αιτία πολέμου αποτελεί για τη Διδασκαλική Ομοσπονδία η νέα περικοπή μισθού των εκπαιδευτικών. Σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας, που κατατέθηκε προς ψήφιση, από 1.7.2011 μειώνεται κατά 50% το ποσό του κινήτρου απόδοσης των πολιτικών υπαλλήλων του δημοσίου, των ΟΤΑ και των λοιπών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, το οποίο σημαίνει ότι στους εκπαιδευτικούς θα μειωθεί από τα 100 στα 50 ευρώ. Ήδη η ΠΑΣΚ πρωτοβάθμιας, η οποία κρατά τα ηνία της ΔΟΕ, προανήγγειλε κινητοποιήσεις από τις 12 του Σεπτέμβρη. Την ίδια ώρα άγνωστο είναι εάν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν τα σχολεία, αφού το υπουργείο προτίθεται να καλύψει τα κενά των συνταξιοδοτήσεων (σ.σ. εκτιμάται ότι θα αγγίξουν πάλι τα 10.000) με περίπου 600 διορισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: