ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Νέο μισθολόγιο, της φτώχειας και της εξαθλίωσης

 Συνάδελφοι,
 Μια πρώτη ανάγνωση στο σχέδιο νόμου, για το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, διαπιστώνουμε ότι πρόκειται για ένα μισθολόγιο ντροπής,  αφού ο συνολικός μισθός του νεοδιόριστου υπαλλήλου πανεπιστημιακής εκπαίδευσης διαμορφώνεται περίπου στα 670 ευρώ καθαρά (1092 ευρώ μικτά). Αυτό σημαίνει ότι ο νεοδιόριστος εκπαιδευτικός, που μετά και τις τελευταίες περικοπές (μεσοπρόθεσμου και τη μείωση του αφορολόγητου) έπαιρνε 880 ευρώ καθαρά, θα έχει επιπλέον απώλειες από 1ης Νοέμβρη, 210 ευρώ περίπου το μήνα.
Εξαθλιώνοντας τον εκπαιδευτικό, εξαθλιώνεις την εκπαίδευση, καταδικάζεις το μέλλον της χώρας.
Όσο αφορά την εργασιακή εφεδρεία για φέτος θα εξαιρεθούν οι εκπαιδευτικοί. Από του χρόνου, όμως, το απαράδεκτο αυτό μέτρο θα ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/μιας Εκπαίδευσης. Η Διδασκαλική Ομοσπονδία, δηλώνει την κάθετη αντίθεσή της σε όλες αυτές τις καταστροφικές πολιτικές,  τις οποίες θα αγωνιστεί να τις ανατρέψει
Δίωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας πρέπει να είναι η νέα μορφή αγώνα. Άλλως, αν η ομοσπονδία μας επιμένει σε μορφές αγώνα δυσβάσταχτες, οικονομικά, για τους συναδέλφους, εγείρονται πολλά ερωτηματικά σχετικά με την επιθυμία της ομοσπονδίας για την επιτυχία των κινητοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: