ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012


Χωρίς εκπλήξεις οι φοιτητικές κάλπες

Μικρές διαφορές, που αφορούν κυρίως απώλειες της φοιτητικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ που διασπάστηκε, αποτυπώνονται στα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών. Μικρά και τα κέρδη των αριστερών σχημάτων, παρά την έκρηξη του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε αντίθεση με τις πρόσφατες εθνικές εκλογές, οι κάλπες που στήθηκαν προχθές σε ΑΕΙ-ΤΕΙ δεν επεφύλασσαν μεγάλες εκπλήξεις, καθώς η ΔΑΠ αναδείχθηκε για μία ακόμη φορά πρώτη δύναμη, η ΠΑΣΠ έχασε μέρος των ποσοστών της, ενώ οι παρατάξεις της Αριστεράς σημείωσαν μικρή άνοδο. Οι φοιτητικές παρατάξεις για μία ακόμη χρονιά, όσον αφορά στην έκδοση των αποτελεσμάτων μεγαλούργησαν. Στο μόνο που συμφώνησαν ήταν στη μείωση της συμμετοχής, και από εκεί και πέρα χάος.
Οι αποκλίσεις στα ποσοστά μεταξύ των αποτελεσμάτων που έδωσαν στη δημοσιότητα είναι μεγάλες. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΔΑΠ φαίνεται να λαμβάνει από 38% έως 42,2%, ανάλογα από ποια παράταξη θέλει κάποιος να διαβάσει το αποτέλεσμα. Η ΠΑΣΠ λαμβάνει από 20 έως 25%, ενώ για τις αριστερές παρατάξεις υπάρχει σχετική ταύτιση στα αποτελέσματα.
Ειδικότερα, η ΠΚΣ που πρόσκειται στο ΚΚΕ συγκέντρωσε κοντά στο 14%, τα ΕΑΑΚ (εξωκοινοβουλευτική Αριστερά) βρέθηκε στο 11%, ενώ η Αριστερή Ενότητα (ΣΥΝ) λίγο πάνω από το 6%, αν και η ίδια η παράταξη δίνει στον εαυτό της 10%.
Η ΔΑΠ δείχνει να κρατάει τις δυνάμεις που είχε πέρυσι, καταλαμβάνοντας με άνεση την πρώτη θέση, η ΠΑΣΠ καταγράφει σημαντική μείωση, όχι όμως αντίστοιχη με αυτήν του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 6ης Μαΐου, ενώ η παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΝ δεν ακολούθησε την εκτόξευση που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού η άνοδος δεν ξεπερνά το 2%. Τα ΕΑΑΚ συνέχισαν και φέτος την ανοδική τους πορεία, με τα ποσοστά τους να φτάνουν περίπου στο 11% (από 8,5% πέρυσι), ενώ η ΠΚΣ συγκέντρωσε το 14% των ψήφων στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Οι υπόλοιπες παρατάξεις συγκέντρωσαν 6 με 7%, διπλάσιο ποσοστό συγκριτικά με τις περσινές φοιτητικές εκλογές. Σημειώνεται, τέλος, ότι σχεδόν 4.000 φοιτητές μόνο στα πανεπιστήμια έριξαν στις κάλπες «λευκό» ή «άκυρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: