ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης Σαμαρά, που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αναφέρθηκε πολλές φορές στο γεγονός ότι οι προγραμματικές δηλώσεις αποτελούν προϊόν σύγκλησης μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ
Στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, τόνισε ότι ο λαός έχει ανάγκη από 4 πράγματα: Από αλήθεια, από προκοπή, από ελπίδα και από κουράγιο.
"Η Ελλάδα βρίσκεται σε δύσκολη θέση, όμως η κυβέρνηση έχει την πρόθεση να πει την αλήθεια. Η Ελλάδα μπορεί να πετύχει" είπε ο πρωθυπουργός.
"Πρέπει να ανοίξουμε τα μάτια μας και να δούμε το προφανές" είπε ο κ. Σαμαράς κάνοντας αναφορά και στην περιπέτεια υγείας που είχε.
Όπως ανέφερε ο κ. Σαμαράς, η κυβέρνηση έχει στόχο να διασφαλίσει τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.
"Στόχος είναι να βγούμε από την κρίση και να ανοίξει ο δρόμος της ανάπτυξης. Στόχος η διασφάλιση της θέσης της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, που κάποιοι από το εξωτερικό υπονομεύουν και άλλοι στην Ελλάδα αποδυναμώνουν", είπε χαρακτηριστικά.
"Ξέρουμε ότι δεν θα είναι όλα εύκολα, αλλά βλέποντας την ενότητα του ελληνικού λαού μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι. Θέλω από τη θέση αυτή να ευχαριστήσω όλους τους βουλευτές που μου συμπαρασταθήκατε στο πρόβλημα της υγείας μου. Τις προηγούμενες ημέρες κατάλαβα ότι δεν βλέπουμε μόνο με τα μάτια, αλλά και με τη ψυχή και την καρδιά. Το πρόβλημά μας δεν είναι μόνο κάποιες μεταρρυθμίσεις, που πρέπει να εφαρμόσουμε αναμφίβολα. Πίσω από τους γκρίζους αριθμούς υπάρχουν και οι άνθρωποι και αυτούς πρέπει να υπηρετούμε", πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.
Ο Α. Σαμαράς τόνισε ότι τα όσα συμφώνησαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, θα τηρηθούν και θα αποτελέσουν πυξίδα της νέας κυβέρνησης.
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα ζητά τροποποιήσεις του προγράμματος, ώστε να καταπολεμηθεί η ύφεση και τελικά να επιτευχθούν οι στόχοι.
"Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή αυτά που μας ενώνουν είναι πολλά και θα πετύχουμε. Δεν έχουμε δικαίωμα να αποτύχουμε. Οι Έλληνες ενωμένοι μπορούν αν πετύχουν τα πάντα" είπε ο κ. Σαμαράς.

Πώς θα κινηθεί η νέα κυβέρνηση
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα δεν επαιτεί, αλλά είναι αποφασισμένη να κάνει μια σειρά από τομές, όχι επειδή μας τις ζητά η δανειακή σύμβαση, αλλά επειδή πρέπει να γίνουν.
Συνεχίζοντας, σημείωσε ότι θα δοθεί έμφαση στις αποκρατικοποιήσεις και όπου χρειαστεί θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία.
Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά ως παραδείγματα τον ΟΣΕ και τη ΔΕΗ, σημειώνοντας όμως ότι το δημόσιο θα έχει λόγο και έλεγχο και θα υπάρξουν περιβαλλοντικές ρήτρες.
Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε ακόμα ότι θα υπάρξουν συμβάσεις παραχώρησης υποδομών, περιφερειακών λιμάνια και αεροδρομίων και πρόσθεσε ότι θα αξιοποιηθούν και οι υδάτινοι πόροι.
Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η κυβέρνηση θα δημιουργήσει εταιρεία ειδικού σκοπού για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας από την περιοχή από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο με νομοθετικές πρωτοβουλίες για τίτλους κυριότητας.
"Στόχος είναι να δημιουργηθεί υπεραξία γης για όλες τις γύρω περιοχές. Η αξιοποίηση του Ελληνικού θα προχωρήσει ανεξάρτητα" είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι "μπορούμε να κάνουμε άλματα με εξαγωγικό προσανατολισμό, πρέπει να γίνουμε φιλικοί ως προς τις επενδύσεις για να φτιάξουμε θέσεις εργασίας που είναι το πρώτο ζητούμενο. Οι επενδύσεις θα μας λύσουν τα χέρια και θα αντιστραφεί η ψυχολογία της αγοράς".
Επιστροφή καταθέσεων και ηλεκτρονική διακυβέρνηση
Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι θα συγχωνευτούν φορείς του δημοσίου και θα ληφθούν μέτρα για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά και επιστροφή καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες.
Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε την δημιουργία περιουσιολογίου, που θα περιλαμβάνει και τις καταθέσεις. Όσοι απέσυραν καταθέσεις θα μπορέσουν να τις επιστρέψουν.
Ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε ότι θα ληφθούν μέτρα για την καταπολέμηση της σπατάλης και την κατάργηση των γραφειοκρατικών εμποδίων, μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό θα δημιουργηθούν ηλεκτρονικές πλατφόρμες για εξοικονόμηση δύο δισ τα πρωτα χρόνια και άλλα τόσα αργότερα.
"Ο συντονισμός των υπουργείων συνιστά προτεραιότητα. Θα υπάρχει μόνιμος μηχανισμός συντονισμός των υπουργείων", είπε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Σαμαράς εξήγγειλε ακόμα επίσπευση του συμψηφισμού οφειλών από και προς το δημόσιο έτσι ώστε να ολοκληρωθεί μέσα σε ενάμιση χρόνο.
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πετύχει όλους τους στόχους και για να γίνει αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η ύφεση.
Αυστηροί έλεγχοι στους πολιτικούς
Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στην ανάγκη τροποποίησης των όσων ισχύουν με τη βουλευτική ασυλία, προτείνοντας τον άμεσο περιορισμό της.
Ο κ. Σαμαράς εξήγγειλε ακόμα τον έλεγχο των "Πόθεν Έσχες" υπουργών και αρχηγών κομμάτων από το 1974 και θα υπάρξει πρόβλεψη για δήμευση περιουσιών.
Μεταναστευτικό-Εγκληματικότητα
Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς τόνισε ότι θα ξεκινήσει άμεσα διάλογος για την αλλαγή του νόμου για την ιθαγένεια.
Ταυτόχρονα θα χτυπηθεί το παρεμπόριο σε Αθήνα και περιφέρεια. Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε ότι θα πρέπει να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στον πολίτη.
"Η εποχή της ανοχής στο έγκλημα έχει περάσει ανεπιστρεπτί" σημείωσε ο πρωθυπουργός

Δεν υπάρχουν σχόλια: