ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Νέο "τσεκούρι" στα εισοδήματα των εργαζομένων και μειώσεις για τα "μάτια του κόσμου" σε υπουργούς.

Σε μία κίνηση πολιτικού και επικοινωνιακού χαρακτήρα, η κυβέρνηση προχωρεί σε μειώσεις στις απολαβές κυβερνητικών αξιωματούχων και του προεδρείου της Βουλής από 468 ευρώ μέχρι 1.872 ευρώ το μήνα.
Την ίδια ώρα η εσωτερική και εξωτερική τρόικα έχει αποφασίσει και πάλι σε οριζόντιες περικοπές (επιδόματα, συντάξεις, εφάπαξ, πλαφόν σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη) και την επίσπευση των δυσμενών αλλαγών στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων!
Η υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού θα αποδείξει την απάνθρωπη πραγματικότητα εμπαιγμού και εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, που δεν ταιριάζει ούτε στην εποχή ούτε στο ήθος μιας πολιτείας που σέβεται τον εαυτό της.
Την ίδια ώρα που ο εργαζόμενος δυσκολεύεται να αγοράσει ακόμη και το παντεσπάνι του, η πολιτεία καθυστερεί τη μείωση του αριθμού βουλευτών στο ένα τρίτο, επικαλούμενη το Σύνταγμα, αφού οι όποιες αλλαγές του Συντάγματος θα μπορούν να γίνουν μετά το 2014. Μέχρι τότε ο κάθε βουλευτής θα κοστίζει στο κράτος 700 ευρώ ημερησίως!!!
Την ίδια ώρα, οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι εργάζονται εκτός τόπου διαμονής τους(μακριά από τα σπίτια τους), ουσιαστικά πληρώνουν για να δουλέψουν, πρέπει να χρεοκοπήσουν για να συνεχίσουν να έχουν τα προνόμιά τους εκείνοι που έφεραν την τρόικα στην Ελλάδα!
Τέλος, με έκπληξη έμαθα αυτές τις μέρες ότι στις ΔΕΚΟ δεν ισχύει το μισθολόγιο του Δημοσίου και ότι συνεχίζουν να αμείβονται πλουσιοπάροχα, λαμβάνοντας μάλιστα και τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και Καλοκαιριού. Αυτά και αν δεν είναι προνόμια...
Μετά από όλα αυτά "έρχεται" και η δήλωση Ρουμελιώτη στους New York Times: «Γνωρίζαμε από την αρχή πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν αδύνατο να εφαρμοσθεί, καθώς δεν υπήρξε πουθενά ένα επιτυχές παράδειγμα, λόγω και του γεγονότος της συμμετοχής της Ελλάδας στο ευρώ, που δεν της επιτρέπει την υποτίμηση του νομίσματός της για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας» Μέχρι αυτή τη στιγμή ουδείς από τα κόμματα της συγκυβέρνησης σχολίασε την παραπάνω δήλωση των πρώην αξιωματούχου του ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: