ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ

 Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Συναντήθηκαν χθες, Τρίτη 10 Ιουλίου, οι περιφερειακοί διευθυντές με τον υπουργό παιδείας και εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, καθώς οι διαδικασίες προσλήψεων και αποσπάσεων έχουν καθυστερήσει λόγω εκλογών. Πέρυσι τέτοια εποχή δεν θυμάμαι να είχαν τους ίδιους προβληματισμούς τα συγκεκριμένα στελέχη, όταν μάλιστα η κατάσταση στο χώρο της παιδείας ήταν χειρότερη σε όλους τους τομείς και που ντρέπομαι να σας υπενθυμίσω το τι έγινε και κυρίως το τι δεν έγινε.
Ο νέος υπουργός απάντησε ότι οι σχετικές διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και στο επόμενο διάστημα θα επισπευτούν, ώστε η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει σε σχέση με την περυσινή με λιγότερα προβλήματα.
Για αυτό, λοιπόν, το λόγο, ο υπουργός τούς διαβεβαίωσε:
1. Μέσα στον Ιούλιο θα εκδοθεί η εγκύκλιος για την πρόσληψη αναπληρωτών. (Το υπουργείο έχει ζητήσει την έγκριση σχετικής πίστωσης από το υπουργείο οικονομικών για 14.000 μήνες και για τη δευτεροβάθμια).
2.Μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα ανακοινωθούν οι αποσπάσεις (α΄φάση) και στα τέλη Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι αποσπάσεις της β΄φάσης.
3.Τα βιβλία θα είναι στα σχολεία -  τουλάχιστον τα πρώτα τεύχη - στα τέλη Αυγούστου.
Επίσης, τους ανακοίνωσε ότι φέτος δεν θα εγκριθούν νέες εκπαιδευτικές άδειες. Όποιος συνάδελφος επιθυμεί διδακτορικούς τίτλους, θα «φεύγει» από την τάξη, μόνο με άδεια άνευ αποδοχών, μέτρο δικαιότερο και οικονομικότερο.
Τέλος, ο υπουργός, αιφνιδιάζοντας ενδεχομένως τους περιφερειακούς διευθυντές, τους διαβεβαίωσε ότι δεν θα αντικατασταθούν, αφού η πολιτική ηγεσία του υπουργείου τούς εμπιστεύεται απόλυτα. Αν το ίδιο ισχύει και από την πλευρά των περιφερειακών διευθυντών για το νέο υπουργό, τους ευχόμαστε καλή συνεργασία και του χρόνου με υγεία…
Η παραμονή, πάντως, των περιφερειακών διευθυντών στις θέσεις τους, ευνοεί κατά την άποψή μου το νομό μας, αφού η περιφερειακή διευθύντρια είναι δασκάλα του δικού μας ΠΥΣΠΕ και σε τυχόν αλλαγή, είναι βέβαιο, ότι ο περιφερειακός διευθυντής θα ήταν από άλλη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.
 Όσον αφορά τους διευθυντές εκπαίδευσης και αυτοί θα παραμείνουν στις θέσεις τους, αφού και αυτοί είναι της εμπιστοσύνης του υπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: