ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

 Πιστοποιητικό Διοικητικής και Παιδαγωγικής Επάρκειας Εκπαιδευτικών

Δημοσιεύηκε  σε ΦΕΚ η Υ.Α που καθορίζει τη διαδικασία απόκτησης Πιστοποιητικού Διοικητικής και Παιδαγωγικής Επάρκειας Το πιστοποιητικό αυτό αφορά κυρίως όσους θέλουν να γίνουν στελέχη εκπαίδευσης αφού σύμφωνα με το Ν.3848/2010 ,άρθρο 11, παρ.9, θεωρείται προαπαιτούμενο για την επιλογή σε θέση Σχολικού Συμβούλου, Διευθυντή Εκπαίδευσης, προϊσταμένου ΚΕΔΔΥ και διευθυντή σχολικής μονάδας. (Να θυμίσουμε ότι κατά την πρώτη εφαρμογή του Νόμου, στις περσινές δηλαδή επιλογές στελεχών εκπαίδευσης,υπήρχε η εξαίρεση του Ν.3848/10, άρθρ. 29, παρ. 4 και δεν θεωρείτο προαπαιτούμενο)
Το Πρόγραμμα στην πρώτη φάση θα είναι ταχύρυθμο και θα συμμετάσχουν οι διευθυντές διευθύνσεων εκπαίδευσης και οι σχολικοί σύμβουλοι.
Στη συνέχεια θα γίνουν «εκτεταμένα προγράμματα» για όσους εκπαιδευτικούς έχουν εκπαιδευτική υπηρεσία μεγαλύτερη των επτά (7) ετών και μικρότερη των τριάντα δύο (32). Προαπαιτούμενο η πιστοποίηση ΤΠΕ επιπέδου 1. 
Θα βγαίνουν τα προγράμματα, θα γίνονται αιτήσεις και η επιλογή αυτών που θα τα παρακολουθούν θα γίνεται με κλήρωση, σε αναλογία 80% στελέχη εκπαίδευσης και 20% υπόλοιποι εκπαιδευτικοί. 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική εκπαίδευση 96 ωρών, πρακτική άσκηση 80 ωρών και αξιολόγηση με 4 γραπτές εργασίες (τρεις εργασίες για το θεωρητικό μέρος και μία για το πρακτικό)
Λεπτομέρειες για το πότε θα ξεκινήσουν τα προγράμματα, ο τρόπος υποβολής αιτήσεων και οι μέρες και οι ώρες που θα γίνονται τα μαθήματα δεν τα γνωρίζω. Αυτό όμως που έμαθα είναι, ότι, το όλο πακέτο κοστίζει 12.357.212 ευρώ.
Εύχομαι, τα χρήματα να αξιοποιηθούν σωστά ώστε να "πιάσουν τόπο" και όχι να δαπανηθούν μόνο και μόνο για την αποζημίωση διαφόρων επιτροπών, επιμορφωτών και υπόλοιπων γραμματέων και  "φαρισαίων".

Δεν υπάρχουν σχόλια: