ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΔΕΚΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ;

Την απομάκρυνση όλων των διοικητών ΔΕΚΟ, που δεν έχουν εφαρμόσει το νόμο για τις μειώσεις μισθών τόσο στις διοικήσεις όσο και στο προσωπικό των εταιρειών τους, ζήτησε ο πρωθυπουργός. Την αφορμή γι’ αυτή την απόφαση έδωσε ο πρόεδρος της ΛΑΡΚΟ, ο οποίος προχώρησε σε αυξήσεις αμοιβών του προσωπικού της εταιρείας.
Δε γνωρίζω, αν ο πρωθυπουργός ζητούσε κάποια αφορμή για να ξεκινήσει επιτέλους η διαδικασία απομάκρυνσης των πάσης φύσεως διοικητών και διαφόρων συμβούλων όλων των ΔΕΚΟ και οργανισμών του Δημοσίου, ώστε να μπει ένα τέλος στο «πάρτι» της παρανομίας και της διαφθοράς στο Δημόσιο. Αυτό όμως που γνωρίζω και δε νομίζω να διαφωνεί κανείς, είναι ότι για λόγους στοιχειώδους ευθιξίας και πολιτικής ευπρέπειας, θα έπρεπε μετά τη συγκρότηση της κυβέρνησης που προέκυψε από τις εκλογές του Ιουνίου, να θέσουν όλοι αυτοί τις παραιτήσεις τους στη διάθεση των υπουργών, όπως πολύ ορθά παραιτήθηκαν πριν λίγες μέρες, οι επτά Γενικοί Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων του Κράτους.
Το σύνολο των Διοικητών των ασφαλιστικών ταμείων, των ΔΥΠΕ, του ΕΟΠΥΥ, των νοσοκομείων και δεκάδων άλλων οργανισμών και φορέων του Δημοσίου, που σχετίζονται, αν μη τι άλλο, με το κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης, είναι άτομα επιλογής της αποτυχημένης κυβέρνησης του Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου.
Όλοι αυτοί, κατά την άποψή μου, έχουν συνεννοηθεί να επικαλούνται την ποσόστωση της κυβερνητικής τρόικας και δηλώνουν ότι θα παραιτηθούν μόνο αν τους ζητήσει το ΠΑΣΟΚ! Δηλαδή, με απλά λόγια, το 12,28% που έλαβε το ΠΑΣΟΚ τον περασμένο Ιούνιο, συνεχίζει να ελέγχει τη Δημόσια Διοίκηση της χώρας, ανατρέποντας τα δεδομένα της Δημοκρατίας να κυβερνούν οι λίγοι τους πολλούς!!!
Πρέπει επιτέλους ο πρωθυπουργός να αναλάβει αποφασιστική πρωτοβουλία, αφού είναι αυτός που τελικά έχει και την ευθύνη υλοποίησης του κυβερνητικού έργου, δίνοντας εντολή στους υπουργούς του να απομακρύνουν άμεσα τους αποτυχημένους διαχειριστές της Δημόσιας Διοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: