ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Γιατί κάνουν δηλώσεις αφού συνεχώς εκτίθενται ανεπανόρθωτα;

Την ώρα που ο  μέσος πολίτης αδυνατεί να πληρώσει τους  δυσβάστακτους φόρους και τα άδικα χαράτσια της υποθηκευμένης οικίας του, αφού την έχει αποκτήσει με στεγαστικό δάνειο, το οποίο βέβαια δυσκολεύεται πλέον να αποπληρώσει.
Την ίδια ώρα που ίδιος πολίτης ενόψει χειμώνα και εξαιτίας της απλησίαστης τιμής του πετρελαίου, βρίσκεται σε απόγνωση για το πώς θα ζεσταθεί.
Την ίδια ακριβώς ώρα που δεν έχει ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη, η κυβερνητική τρόικα προσανατολίζεται να καταργήσει και τα υπολείμματα των δώρων που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Τις τελευταίες μέρες, το μέτρο έχει πέσει πάλι στο τραπέζι και η εφαρμογή του θα εξαρτηθεί από τις τελικές αποφάσεις που θα λάβουν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί.
Να σημειωθεί πως μετά τις περικοπές των δώρων εντός του 2010, οι δημόσιοι υπάλληλοι λαμβάνουν έκτοτε 400 ευρώ τα Χριστούγεννα, 200 ευρώ το Πάσχα και 200 ευρώ επίδομα αδείας.

Η εξοικονόμηση πόρων θα είναι μεγάλη ωστόσο το μέτρο θεωρείται άδικο και οριζόντιο και για το οποίο προεκλογικά είχε δεσμευθεί ο
 πρωθυπουργός ότι δεν θα «κοπεί.»
Να τι έλεγε ο Αντώνης Σαμαράς προεκλογικά (Ζάππειο 22.04.12 www.antonis-samaras.gr/node/970 ) για να πάρει την ψήφο των πολιτών:
«Όχι περικοπή στον 13ο και 14ο μισθό, όχι άλλη αύξηση φόρων, όχι ξανά οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις. Μας ρωτάνε για τα μέτρα του Ιουνίου. Πού θα βρεθούν, λέει, τα 11 δισεκατομμύρια περικοπών που θα χρειαστούν για τα επόμενα δύο χρόνια. Η απάντηση είναι απλή. Κυρίως από περικοπή σπατάλης. Που υπάρχει άφθονη. Γιατί ως πρόσφατα δεν την άγγιξαν! Δεσμεύομαι να κάνω τα πάντα, ώστε να μην υπάρξουν τέτοιες οριζόντιες περικοπές ξανά. Γιατί θα επιδεινώσουν την ύφεση.. Τώρα πολλοί στην Ευρώπη έρχονται στα λόγια μας και ανακαλύπτουν την προτεραιότητα της Ανάπτυξης.»
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι αυτοί που κυβερνούν τον τόπο μας είναι ανακόλουθοι, αναξιόπιστοι, ασυνεπείς και αφερέγγυοι. Με απλά λόγια είναι μέτριοι και ανίκανοι χωρίς «τσίπα». Η οργή και η αντίδραση του λαού, τώρα που θα πεινάσει και θα κρυώσει, θα είναι ανεξέλεγκτη, με ότι αυτό συνεπάγεται στον κοινωνικό ιστό της χώρας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: