ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Διμέτωπη επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ από τον Δ. Κουτσούμπα


epiruspost.gr
Επίθεση στη Ν.Δ και τον ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε από τα Ιωάννινα, κατά την προεκλογική του ομιλία, ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, με αφορμή τη συζήτηση «που έχει ανάψει τις τελευταίες ημέρες για τη φορολογία, τη φοροληστεία, που έχει γονατίσει κάθε λαϊκό σπίτι», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
«Ποια λαϊκή οικογένεια δεν έχει χάσει το λογαριασμό με τους φόρους, δεν ζει με το μόνιμο άγχος και την αγωνία πώς θα πληρώσει την εφορία; Και πάνω εδώ, στην λαϊκή απαίτηση, «δεν πάει άλλο, με τη φοροληστεία», δίνει και παίρνει η δικομματική αντιπαράθεση ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ. Σημασία δεν έχει πώς η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ονομάσουν τους νέους φόρους, ποιοι νέοι φόροι θα πάρουν τη θέση των παλιών. Σημασία έχει πως και οι δύο ορκίζονται στους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς που επιβάλει για όλα τα κράτη μέλη της η ΕΕ».
Ο Γ.Γ του ΚΚΕ, έστρεψε τα βέλη του εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν χάνει ευκαιρία να δηλώνει πως συμφωνεί με τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς που επιβάλουν οι δεσμεύσεις της ΕΕ, ενώ επισήμανε:
«Οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί της ΝΔ ήταν που οδήγησαν σε μονιμοποίηση των χαρατσιών, σε μείωση των δαπανών σε παιδεία, υγεία, πρόνοια. Οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί του ΣΥΡΙΖΑ, όταν μάλιστα το κυβερνητικό του πρόγραμμα δεν λέει ούτε μισή κουβέντα για αύξηση της φορολογίας στο κεφάλαιο ούτε φυσικά για κατάργηση των φοροαπαλλαγών του, σημαίνουν νέοι φόροι για το λαό.
Και αυτούς τους φόρους ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε πως θα τους πληρώνουμε, δεν γίνεται να μην τους πληρώνουμε είπε. Κι αυτό θα γίνει και με τη φορολογική μεταρρύθμιση που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ».
Ο κ. Δ. Κουτσούμπας άσκησε σκληρή κριτική στις εξαγγελίες του Α. Σαμαρά για τον ΕΝΦΙΑ, ότι θα μεταφερθεί στους δήμους και τις Περιφέρειες αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζει πως θα τον καταργήσει και στη θέση του θα μπει νέος φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας. «'Αρα, ο ΕΝΦΙΑ δεν καταργείται, απλά αλλάζει όνομα. Τώρα τι προσδιορίζεται ως μεγάλη ακίνητη περιουσία από το ΣΥΡΙΖΑ, δεν ξέρουμε, τους ρωτάμε δεν απαντάνε, το κρατάνε σαν έκπληξη για το λαό, μετεκλογική».
Μάλιστα τόνισε πως, η μόνη πρόταση που δεν κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις για τη λαϊκή οικογένεια, είναι η πρόταση του ΚΚΕ, για άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, κατάργηση κάθε φορολογίας στην κύρια και στην εξοχική κατοικία της λαϊκής οικογένειας.
«Και οι προτάσεις του ΚΚΕ, που ανακουφίζουν τη λαϊκή οικογένεια δεν χωρούν στους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς της ΕΕ, που οποιαδήποτε κυβέρνηση και της ΝΔ κι αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, θα εφαρμόσουν για να δώσουν ψίχουλα στο λαό, παντεσπάνι στο κεφάλαιο.
Γιατί, ψίχουλα για το λαό περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, που από πρόγραμμα 100 ημερών, έγινε κυβερνητικό πρόγραμμα 4ετίας, ψίχουλα υπόσχεται και η ΝΔ με το κοινωνικό μέρισμα και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα».
Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, υπογράμμισε πως το ΚΚΕ, κάθε μία ψήφο που θα πάρει, θα την καταθέσει στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, στα εργοστάσια στα σχολεία και στις σχολές, για να οργανωθεί η πάλη του λαού, να ενισχυθεί η λαϊκή συμμαχία ενώ στην συνέχεια διερωτήθει, «ποια άλλη πολιτική δύναμη μπορεί χωρίς υποχωρήσεις και παλινωδίες, να πρωταγωνιστήσει στην οργάνωση του αγώνα του λαού για την κατάργηση όλων των εφαρμοστικών νόμων και την ανάκτηση των απωλειών;»
Ο κ. Κουτσούμπας, τόνισε ότι είναι εγγύηση και για το σήμερα και για το αύριο το ΚΚΕ, ενώ πρόσθεσε: «Και η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, για μονομερή και ολοσχερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με το λαό στην εξουσία, απαντά και στο που σήμερα πρέπει να παλέψει ο λαός και προς τα πού πρέπει να κατευθυνθεί η πάλη του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: