ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Le Monde: Γενναιόδωρο και χωρίς χρηματοδότηση το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

thepaper.gr
Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει την ανάκαμψη της οικονομίας και τη μείωση της φτώχειας στην Ελλάδα. Ωστόσο, η αξιοπιστία του και το περιθώριο των ελιγμών του είναι πολύ μικρά, γράφει σε άρθρο της αναφερόμενη στις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα η γαλλική εφημερίδα Le Monde.
«Κανείς στην Ελλάδα δεν μοιάζει να μπορεί να αντισταθεί στις σειρήνες του ΣΥΡΙΖΑ, του κόμματος που τάσσεται κατά των μέτρων λιτότητας και θεωρείται φαβορί των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής. Οι περισσότεροι από 2.000 απολυμένους της πρώην δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, της ΕΡΤ, που έκλεισε απροειδοποίητα από τη συντηρητική κυβέρνηση Σαμαρά τον Ιούνιο του 2013, ελπίζουν ότι θα επαναπροσληφθούν. Οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που απολύθηκαν την ίδια περίοδο για να αντικατασταθούν από ιδιωτική εταιρεία καθαριότητας και αγωνίζονται εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο κατά αυτού που θεωρούν αδικία, επίσης έχουν την ίδια ελπίδα. Ακόμη και οι φορολογούμενοι που φέρεται να έχουν αναστείλει τις τελευταίες εβδομάδες την πληρωμή του φόρου ακίνητης περιουσίας, ελπίζουν κατά τα φαινόμενα σε θαύματα με την άνοδο στην εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει η εφημερίδα και προσθέτει:

«Η αφέλεια έχει όρια και ο αρχηγός του κόμματος Αλέξης Τσίπρας χρειάστηκε να παρέμβει. «Είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πληρώνει φόρους», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter».

Επιπλέον αναφέρεται: «Οι δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που είχαν δάνεια σε ελβετικό φράγκο και είδαν τις δόσεις να αυξάνονται δραματικά μετά την ανατίμηση του ελβετικού φράγκου πριν από μερικές ημέρες, έχουν καλύτερες πιθανότητες. Το γαλαντόμο κόμμα υποσχέθηκε ότι το κράτος θα αναλάβει τη χρηματοδότηση της διαφοράς που οι δανειολήπτες καλούνται να πληρώσουν. «Αυτό δεν είναι πρόγραμμα, είναι μια λίστα υποσχέσεων μη χρηματοδοτούμενων», τονίζει ο Θανάσης Σκούκος, πολιτικός αντίπαλος, υποψήφιος του νέου κεντρώου κόμματος Ποτάμι. Μέχρι πού θα φθάσει η γενναιοδωρία του ΣΥΡΙΖΑ; Ποιο είναι το κόστος του προγράμματός του για την ανάκαμψη της οικονομίας και κυρίως η χώρα έχει τα μέσα;».

«Δεν υποσχόμαστε κάτι τέτοιο», δήλωσε στους ξένους δημοσιογράφους ο οικονομολόγος Γιώργος Σταθάκης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Δώδεκα δισεκατομμύρια ευρώ, ωστόσο, σε μια περίοδο ενός ή δύο ετών, είναι το ποσό που το κόμμα του θέλει να διαθέσει για την αντιμετώπιση της «ανθρωπιστικής κρίσης» που σοβεί στη χώρα και στην «αποκατάσταση της ανάπτυξης».

Οι μεγαλύτερες αμφιβολίες αφορούν την εφαρμογή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν μοιάζει πολύ επαναστατικό, αλλά δείχνει ελάχιστα ρεαλιστικό στο τρέχον πλαίσιο της μεγάλης τρωτότητας της οικονομίας και των σοβαρών εντάσεων με την ευρωζώνη. Καθηγητής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, ο Παναγιώτης Πετράκης εκτιμά ότι το περιθώριο των ελιγμών του ΣΥΡΙΖΑ στην οικονομία είναι σχεδόν ανύπαρκτο. Εκφράζει ανησυχία κυρίως για τις υπερβολικά μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις με την ευρωζώνη: «Όσο περνά ο καιρός, τόσο κινδυνεύουμε να χάσουμε τα κέρδη που αρχίσαμε να συλλέγουμε εδώ και μερικούς μήνες»».

Δεν υπάρχουν σχόλια: