ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Βενιζέλος: Θλιβερό συμβάν η πρωτοβουλία Παπανδρέου για νέο κόμμα


Αθήνα
Θλιβερό συμβάν χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος την πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου να ιδρύσει κόμμα, το οποίο χαρακτήρισε «προσωπικό» και «ατομικό».

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην τηλεόραση του Alpha, ο κ. Βενιζέλος δέχθηκε επίμονες ερωτήσεις για το θέμα αυτό. Μεταξύ άλλων είπε ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να αποπειράται να διασπάσει την παράταξη, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που έχουν πρόσθετες υποχρεώσεις λόγω θέσης, ιστορίας και ονόματος. Είμαστε στενοχωρημένοι στο ΠΑΣΟΚ με αυτό που συμβαίνει, είπε, αλλά και αποφασισμένοι και θα το ξεπεράσουμε. Άλλωστε, όπως είπε, τον κ. Παπανδρέου δεν ακολουθεί παρά μια μικρή ομάδα ανθρώπων, αφού τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ παραμένουν στρατευμένα στο Κίνημα.

Επέκρινε τον κ. Παπανδρέου για την απόφασή του, αναφέροντας ότι στην Ελλάδα οι τέως αρχηγοί των κομμάτων και οι τέως πρωθυπουργοί συμπεριφέρονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο και ανέφερε ως παραδείγματα τους κ.κ. Κώστα Σημίτη και Κώστα Καραμανλή.

Σχετικά με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως όλα είναι γνωστά σε όλους και πρόσθεσε ότι υπάρχει ένα τεράστιο οικονομικό θέμα, το οποίο δημιουργήθηκε μέχρι το 2012.

Ωστόσο, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι η θέση του κ. Παπανδρέου ήταν και είναι στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Ανέφερε επίσης ότι μετά τις εκλογές θα διεξαχθεί ανοιχτό συνέδριο ανανέωσης, στο οποίο θα συζητηθούν τα πάντα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι το θέμα δεν είναι η ίδρυση ενός κόμματος ή ποιο κόμμα θα έρθει πρώτο στις εκλογές, αλλά η χώρα, η συνέχιση και η ολοκλήρωση της πορείας της προς την έξοδο από την κρίση.

Στόχος του ΠΑΣΟΚ, όπως είπε, είναι να πάρει την τρίτη εντολή και σε αυτό δεν θα το παρεμποδίσει κανένας και κανένας δεν θα αποσπάσει την προσοχή του από τον συγκεκριμένο στόχο.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στις εκλογές τονίζοντας ότι είναι βέβαιος ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας και απέρριψε το ενδεχόμενο δεύτερων εκλογών, όπως έγινε το 2012. Έχουμε μόνο έναν μήνα να σπαταλήσουμε, είπε και αυτός είναι ο Ιανουάριος, δεν πρέπει να χαθεί και ο Φεβρουάριος, γιατί είναι ο μόνος μήνας που μένει για να φθάσουμε στην έξοδο από το μνημόνιο και να δημιουργηθεί η προληπτική πιστωτική γραμμή.

Σε αυτές τις συνθήκες, όπως ανέφερε, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι ο εγγυητής της εθνικής στρατηγικής και της συνεργασίας, γιατί δεν μπορεί αυτό να το κάνει κάποιος άλλος.

Η καλύτερη κυβέρνηση που θα μπορούσε να σχηματιστεί, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, είναι η κυβέρνηση της εθνικής ευθύνης και συνεργασίας από όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις του συνταγματικού τόξου. Αλλιώς, τόνισε, θα πάμε σε μια κυβέρνηση των δυνάμεων που θέλουν να συνεργαστούν. Ζήτησε να ψηφιστεί το ΠΑΣΟΚ γιατί είναι αυτό που μπορεί να εγγυηθεί την ευθύνη και τη σταθερότητα και αυτά που λέει διασφαλίζουν τη συνέχεια και την επιτυχία της προσπάθειας.

Σε ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ προτίθεται να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βενιζέλος δεν ήταν αρνητικός, έθεσε, όμως ως προϋπόθεση την προγραμματική συμφωνία στη βάση της αλήθειας, την οποία, όμως, δεν λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης ανέφερε ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να αναμένουμε το αποτέλεσμα των εκλογών.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: