ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Σταύρος Θεοδωράκης: "Ενέσεις λογικής" ο Δραγασάκης και ο Σταθάκης...

Με δύο μόνο, χαΐρι και προκοπή δεν βλέπουμε!



Το λόγο στους δημοσιογράφους, στο πλαίσιο του ανοικτού διαλόγου που έχει εγκαθιδρύσει ως μέσο απευθείας επικοινωνίας με τους πολίτες «το Ποτάμι» έδωσε σήμερα ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού διευκρίνισε πως δεν θα μετέχει σε κυβέρνηση με αντιευρωπαϊστές. «Εμείς πάμε με τους λογικούς, με αυτούς που έχουν πρόγραμμα και σχέδιο, δεν πάμε σ' αυτούς που αυτοσχεδιάζουν και απειλούν την κυρίαρχη θέση της χώρας» σημείωσε ενώ πρόσθεσε πως: «Πρέπει να επουλώσουμε τις πληγές της κοινωνίας, όχι με βαριοπούλες, αλλά με σύνεση και μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο».

«Ενέσεις λογικής» χαρακτήρισε ο Σταύρος Θεοδωράκης τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη και Γιάννη Σταθάκη, ωστόσο «και με τις πιο ευνοϊκές δημοσκοπήσεις, ο κ. Τσίπρας παίρνει το 35%. Το 35% δεν είναι αυτοδυναμία στο λαό» είπε ο ίδιος.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, πως χρειάζεται κυβέρνηση Εθνικής Ελλάδος. «Υπάρχουν τομείς, όπως η Δικαιοσύνη και η Παιδεία, που πρέπει να τεθούν επικεφαλής άνθρωποι εκτός κομματικών συστημάτων», ενώ τόνισε πως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ «χτύπησαν» τους φτωχούς, ενώ θα έπρεπε να «χτυπήσουν» τα κλειστά συστήματα που παρασιτούν γύρω από το κράτος.

Η πρόταση για την εθνική διαπραγμάτευση
Αναφορικά με την στρατηγική της χώρας ενόψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων πρότεινε: «Στις 26 Ιανουαρίου ο κ. Τσίπρας πρέπει να καλέσει όλα τα δημοκρατικά κόμματα προκειμένου να σχεδιαστεί από κοινού η στρατηγική της χώρας» επαναλαμβάνοντας ότι απαιτούνται ευρύτερες πλειοψηφίες του 51% για να ενισχυθεί η θέση της χώρας. Υποστήριξε παράλληλα ότι πρέπει να ζητηθεί μια μικρή παράταση του προγράμματος που λήγει στις 28 Φεβρουαρίου, 2 ή 3 εβδομάδων.

Για τα δεκαεννιά σημεία του e-mail Χαρδούβελη που πρέπει να υιοθετηθούν προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση για την εκταμίευση της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ είπε ότι «δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα, ούτε όμως βάζουμε» και επισήμανε ότι «κάποια από αυτά πρέπει να εφαρμοστούν για κάποια άλλα πρέπει να τους πείσουμε ότι κάνουν λάθος». Πιο αναλυτικά ανέφερε πως το μέτρο για οικονομικό έλεγχο στα υπουργεία πρέπει να εφαρμοστεί, εκείνα όμως που απελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις, το lock out στις απεργίες και γενικότερα τα μέτρα που αφορούν στο ασφαλιστικό πρέπει να εξαιρεθούν από τη λίστα των δανειστών για να κλείσει η αξιολόγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: