ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Πολύ χειρότερη από χούντα είναι η τρόικα

ΕΘΝΟΣ.gr
Σε πιο σκληρή αντιμνημονιακή ρητορική στρέφεται η Λαϊκή Ενότητα, σε μια προσπάθεια να αυξήσει την επιρροή της στο αριστερό ακροατήριο. Είναι ενδεικτικό πως χθες ο Π. Λαφαζάνης χαρακτήρισε την τρόικα «πολύ χειρότερη από χούντα, διότι καθορίζει και τις τελευταίες λεπτομέρειες της ζωής μας» και μίλησε για «νεοαποικιοποίηση».


Χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας σημείωσε σε συνέντευξη στον «Alpha 98,9» πως «οι Ελληνες είναι στην ουσία σκλάβοι. Οι κυβερνήσεις είναι σκλάβοι αδίστακτων κηδεμόνων». Το νέο κόμμα απευθύνεται -όπως είπε- σε ένα μεγάλο αντιμνημονιακό ρεύμα στην κοινωνία «που δεν θέλει να βλέπει την Ελλάδα να καταστρέφεται επειδή δήθεν δεν υπάρχει άλλη λύση».

Ο Π. Λαφαζάνης σχολίασε και την τοποθέτηση του Μανώλη Γλέζου, ο οποίος είπε ότι αν δεν υπάρξει ένα κοινό μέτωπο θα ψηφίσει ΚΚΕ. «Καταθέτει ευθαρσώς την άποψή του και είναι σεβαστή. Είναι ένα μεγάλο σύμβολο αντίστασης. Εμείς είμαστε σε διάλογο μαζί του και πιστεύουμε ότι αυτές τις μέρες θα καταλήξει θετικά», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του. βέλη κατά ΚΚΕ Παράλληλα ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας εξαπέλυσε βέλη στο ΚΚΕ, τονίζοντας ότι «ο δρόμος που ακολουθεί είναι πάλι λάθος» και δεν αφουγκράζεται τι θέλει ο ελληνικός λαός. Παρότι υπάρχουν μεγάλες ιδεολογικές και στρατηγικές διαφορές με τον Περισσό, σημείωσε, ωστόσο, ότι «η Αριστερά πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για να αντισταθεί». Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ήταν η αναφορά του στις δημοσκοπήσεις και μεταξύ άλλων σημείωσε: «Δεν αξίζουν ούτε το χαρτί πάνω στο οποίο γράφονται». Μάλιστα προέβλεψε πως «για άλλη μία φορά οι δημοσκόποι θα τρίβουν τα μάτια τους».

Οσον αφορά το θέμα του νομίσματος -που κυριαρχεί στην ατζέντα του νέου κόμματος- ο Π. Λαφαζάνης υπογράμμισε πως «αποτελεί ένα εργαλείο και ένα μέσο για να εφαρμόσουμε ένα προοδευτικό ανορθωτικό πρόγραμμα για τη χώρα. Αν μπορούσαμε εντός Ευρωζώνης να εφαρμόσουμε αυτό το πρόγραμμα, δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα. Δυστυχώς, όμως, η Ευρωζώνη έχει εξελιχθεί σε μια γερμανική οικονομική φυλακή, η οποία αποσυνθέτει και διαλύει τις κοινωνίες, ιδιαίτερα των πιο αδύναμων χωρών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: