ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Προσλήψεις Αναπληρωτών: Σταγόνα στον ωκεανό…


Προσλήψεις Αναπληρωτών: Σταγόνα στον ωκεανό…
Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015, με καθυστέρηση ρεκόρ στην ιστορία της εκπαίδευσης,ανακοινώθηκε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας η πρόσληψη των πρώτων 2.579 αναπληρωτών δασκάλων και νηπιαγωγών.

Αριθμός ελάχιστος μπροστά στα 14.000 και πλέον κενά που καταγράφονται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και τον οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να εμφανίσει ως επίτευγμα αντί να ζητά ταπεινά συγγνώμη από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς για την πρωτοφανή εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει φέτος το δημόσιο σχολείο.

Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί η απίστευτη σκληρότητα που επιδεικνύεται απέναντι σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς οι οποίοι καλούνται να μεταβούν μέσα σε δύο, μόλις, ημέρες για ανάληψη υπηρεσίας στις εσχατιές της Ελλάδας, με χρήματα που δε διαθέτουν αλλά και με την απειλή για άρνηση πρόσληψης σε περίπτωση που δεν προσκομίζουν ως δικαιολογητικά πρόσφατες ιατρικές γνωματεύσεις από ψυχίατρο και παθολόγο (όπως απαιτούν πολλές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης) ενώ μέχρι πρόσφατα είχαν τριετή ισχύ.

Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να εκδώσει άμεσα εγκύκλιο με την οποία θα επιλύεται το ζήτημα στην κατεύθυνση της διευκόλυνσης και όχι της ταλαιπωρίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Οφείλει επίσης να προχωρήσει στην αποστολή οδηγιών προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ώστε να αναρτήσουν το σύνολο των κενών που παρουσιάζονται στις σχολικές μονάδες για να μπορέσουν να διεκδικήσουν την τοποθέτησή τους σε αυτά οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που αναλαμβάνουν υπηρεσία. Διαρρέουν ήδη προθέσεις μεθοδεύσεων εκ μέρους Διευθυντών Εκπαίδευσης για την ανάρτηση μέρους μόνο των κενών με πρόταξη εκείνων που οι ίδιοι θεωρούν ότι θα πρέπει να καλυφθούν σε αυτή τη φάση, αφού οι τοποθετημένοι αναπληρωτές δεν καλύπτουν το σύνολο των αναγκών. Κάτι τέτοιο θα είναι παράνομο και θα παραβιάζει κάθε έννοια δικαίου.

Η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καλεί τους αιρετούς εκπροσώπους καθώς και τα μέλη της στα κατά τόπους Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Εκπαιδευτικών να καταγγείλουν κάθε τέτοιου είδους παράνομη ενέργεια και να αγωνιστούν για να την αποτρέψουν.
Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.

Ο Πρόεδρος             Ο Γενικός Γραμματέας

Μάνος Ανδρουλάκης    Κώστας Χριστόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: