ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Ο δαίμων της Αριστεράς

ΚΩΣΤΑΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ
kathimerini.gr
Φαίνεται ότι προηγείται η Ν.Δ. με διαφορά βραχείας κεφαλής από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή την τάση καταγράφουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις. Και αδιαμφισβητήτως η ανάκαμψη της Κεντροδεξιάς οφείλεται στον κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, στον αυθορμητισμό, στην αμεσότητα ή την τραχύτητα του λόγου του, στην ανορθόδοξή του συμπεριφορά ενίοτε.

Κάποιοι δυσανασχετούν, διότι το ύφος του νέου προέδρου της Ν.Δ. δεν είναι συμβατό με τα προαπαιτούμενα της «αστικής συμπεριφοράς». Αλλά ας μην πλανώμεθα. Αστικό ύφος και συμπεριφορές μπορεί να ανιχνεύσει κάποιος σε πολίτες μάλλον ανενεργούς – πολιτικά και οικονομικά. Κάτι ως επιβίωση μιας άλλης εποχής. Η «αστική τάξη» της παρούσης δεν διαθέτει χρόνο για τέτοιες πολυτέλειες· είναι απλώς τάξη βιοπαλαιστών μεγάλης οικονομικής κλίμακος, δεν είναι παραταξιακά νομιμόφρων.

Στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της λαϊκής Δεξιάς απευθύνεται -και ορθώς- ο κ. Μεϊμαράκης· τα ανακλαστικά των πολιτών αυτών επιχειρεί να διεγείρει. Δεν ζούμε έναν αιώνα πριν, ούτως ή άλλως, όταν ο Δημήτριος Γούναρης, ένας διανοούμενος, προχωρούσε στην ίδρυση του Λαϊκού Κόμματος, σφραγίζοντας με την προσωπικότητά του τη φυσιογνωμία της ελληνικής Δεξιάς. Εξέπεσαν τα πάντα έκτοτε και οι πολιτικοί ηγέτες.

Ορθή κατά συνέπεια η προεκλογική τακτική του κ. Μεϊμαράκη και φαίνεται να αποδίδει. Το πρόβλημα της Κεντροδεξιάς, ωστόσο, και του νέου προέδρου της Ν.Δ. είναι διαφορετικής ποιότητος και από μιαν άποψη ίσως να είναι διαχρονικό. Με άλλα λόγια και κατά τρόπο θα έλεγε κανείς μοιραίο, η Δεξιά καταβάλλει το τίμημα ολέθριων πολιτικών επιλογών των αντιπάλων της.

Στο μακρινό παρελθόν, η άφρων απόφαση του Ελευθερίου Βενιζέλου να επιβάλει στην καταρρέουσα Οθωμανική Αυτοκρατορία τους όρους της Συνθήκης των Σεβρών, δίχως καμία βοήθεια από τους Συμμάχους, οδήγησε στη μικρασιατική περιπέτεια και στην καταστροφή. Οι εμπνευστές εκείνης της ολέθριας πολιτικής όχι απλώς δεν λογοδότησαν, αλλά επιπλέον έστειλαν στο απόσπασμα τον Γούναρη και τους συνεργάτες του. Πολλές δεκαετίες αργότερα, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κατάφερε να εντάξει την Ελλάδα στην ΕΟΚ, το 1980, αλλά την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας διαχειρίσθηκαν πλημμελώς οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ έως το 2004, με εξαίρεση μία τριετή παρένθεση επί πρωθυπουργίας του κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Το 2009 η Ελλάς χρεοκόπησε και ήταν μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπό τον κ. Γιώργο Παπανδρέου που συνομολόγησε το πρώτο μνημόνιο· η λογική εκείνου του προγράμματος καθόρισε με τρόπο απαρέγκλιτο και την πολιτική που ακολούθησε η Ν.Δ. επί της κυβερνήσεως του κ. Αντώνη Σαμαρά.

Στην παρούσα φάση, ο κ. Μεϊμαράκης, εάν τελικώς αναδειχθεί ο νικητής των εκλογών της Κυριακής, θα πρέπει να εφαρμόσει την τερατώδη συμφωνία με τους θεσμούς, του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Οι όροι του παιχνιδιού διαμορφώνονται στη διάρκεια της μεταπολιτεύσεως από τον δαίμονα της Αριστεράς. Αρκεί να μη φθάσουμε στο σημείο να οικτίρουμε τους νικητές.

Έντυπη Έκδοση

Δεν υπάρχουν σχόλια: