ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Σαν να τα "μάζεψε", η κ. Αναγνωστοπούλου...

Μία ακόμη αναδίπλωση κυβερνητικού στελέχους, τα οποία συνεχίζουν να είναι "ασταθή" και "ταλαντευόμενα" στις ιδεολογικές θέσεις και απόψεις τους...

Με σημερινές της δηλώσεις, η υπουργός υπογράμμισε ότι παραποίησαν(!) τα λεγόμενά της.
«Δεν μπορεί να μιλήσει κανένας σε αυτή τη χώρα, να πει μια κουβέντα, παραποιείται εντελώς,» υποστήριξε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, αναφερόμενη στον "πόλεμο" που έχει ξεσπάσει μεταξύ αρχιεπισκόπου και της ίδιας, σχετικά με την απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών σε όσους μαθητές το επιθυμούν.

Η κ. Αναγνωστοπούλου, επέμεινε ότι δεν θέλει να κάνει κανένα σχόλιο για το θέμα, επισημαίνοντας ότι το υπουργείο αυτή τη στιγμή έχει προβλήματα που πρέπει να διευθετήσει. 

«Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε: «Δεν καταλαβαίνω όλη αυτή την αναστάτωση. Όλα ξεκίνησαν από μια διαμαρτυρία ακροατή για τον τρόπο απαλλαγής. Ας γίνει ό,τι πρέπει. Πραγματικά, μέσω της εκπομπής δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο. Το υπουργείο τρέχει και δεν φτάνει. Για να απαντήσω για το θέμα πρέπει να πρώτα να υπάρξει συνεννόηση», κατέληξε.
Η αναπληρώτρια υπουργός αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί μετά τις δικαιολογημένες και έντονες αντιδράσεις, τόσο της εκκλησίας όσο και των Θεολόγων εκπαιδευτικών.
Ο υπουργός πάντως, Νικόλαος Φίλης, αύριο Τρίτη θα επισκεφθεί στην Αρχιεπισκοπή τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, με μοναδικό σκοπό να προλάβει ενδεχόμενη "ρήξη" μεταξύ υπουργείου παιδείας και εκκλησίας.

Ο "λιγομίλητος" και "μετριοπαθής" Αρχιεπίσκοπος Αθηνών ενοχλήθηκε από τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού, αφήνοντας αιχμές κατά των δηλώσεών της, αμφισβητώντας μάλιστα εάν η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας έχει την αρμοδιότητα να ασχοληθεί με αυτό το θέμα. « Αρμόδιο είναι το Σύνταγμα. Πρέπει οι Έλληνες επιτέλους να σοβαρευτούμε και να μην ακούμε τις ανοησίες του ενός και τους άλλου», επεσήμανε καυστικά.
Η κ. Αναγνωστοπούλου, πριν καλά-καλά καθίσει στην "ηλεκτρική" καρέκλα του γραφείου της, αναφέρθηκε στην αλλαγή διαδικασίας για την απαλλαγή των μαθητών από το μάθημα Θρησκευτικών, χωρίς να μελετήσει την υπάρχουσα εγκύκλιο που εκδόθηκε παραμονές εκλογών Ιανουαρίου 2015, επί υπουργίας Ανδρέα Λοβέρδου με αριθ. πρωτ.: 12773/Δ2/23-1-2015 και η οποία μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι, η απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών χορηγείται ύστερα από υπεύθυνη δήλωση του μαθητή(αν είναι ενήλικος) ή και των δύο γονέων του (αν είναι ανήλικος), στην οποία ο μαθητής επικαλείται μόνο λόγους θρησκευτικής συνείδησης. 
Άρα, αξιότιμη κυρία Αναγνωστοπούλου, σας ενημερώνω πως όποιος ζητεί απαλλαγή δεν υποχρεούται να δηλώσει το θρήσκευμά του!
Προφανώς, η αναπληρώτρια υπουργός, επιθυμεί να γίνεται αυτό χωρίς καμία απολύτως διαδικασία, με απώτερο σκοπό στο εγγύς μέλλον την κατάργηση του συγκεκριμένου μαθήματος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: