ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Υπέρ συμμαχιών η ΝΔ για ισχυρή κυβέρνηση

ΕΘΝΟΣ.gr
«Η χώρα χρειάζεται συναίνεση, συνεργασίες και διάλογο», διεμήνυσε ο Β. Μεϊμαράκης από την Κρήτη, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά ότι είναι αδιανόητο όταν κάποιοι δεν κουβεντιάζουν και στέλνουν μηνύματα αποκομμένης πορείας...». Ο ίδιος πρόσθεσε με νόημα ότι «αυτό δείχνει αλαζονεία και εγωκεντρισμό, στοιχεία που η Νέα Δημοκρατία δεν έχει και δεν υπερασπίζεται» και κατέληξε στο ότι «επιζητεί τη συνεργασία και πιστεύει πως θα είναι ο κορμός της αυριανής κυβέρνησης».

Ο κ. Μεϊμαράκης είναι ανοιχτός στις συνεργασίες με άλλα κόμματα ανεξάρτητα από το εάν το εκλογικό αποτέλεσμα αναδείξει πρώτο κόμμα τη ΝΔ ή δεύτερο. Εφόσον ωστόσο η ΝΔ αναδειχθεί νικήτρια στις εθνικές εκλογές, η πρώτη «ματιά» του προέδρου της ΝΔ θα στραφεί προς την κατεύθυνση του Σταύρου Θεοδωράκη και το Ποτάμι καθώς και προς τη Φώφη Γεννηματά και το ΠΑΣΟΚ. Δεν θα υπάρξει δεύτερη... «ματιά», δηλαδή προς τον ΣΥΡΙΖΑ, λένε πηγές, με την προϋπόθεση όμως ότι το σύνολο των βουλευτικών εδρών από ΝΔ-Ποτάμι-ΠΑΣΟΚ θα ανέρχεται σε τουλάχιστον 160 έδρες.

Τρεις προϋποθέσεις
Η ΝΔ δεν αποκλείει ωστόσο τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και σε κάθε περίπτωση, εφόσον το σύνολο των εδρών των τριών προαναφερθέντων κομμάτων δεν αριθμεί 160 έδρες, ο Β. Μεϊμαράκης θα διερευνήσει την πιθανή συνεργασία της ΝΔ και με τον ΣΥΡΙΖΑ, θέτοντας τρεις προϋποθέσεις.

Οι τρεις προϋποθέσεις είναι ουσιαστικά η σύγκλιση απόψεων σε τρεις θεματικές ενότητες και συγκεκριμένα στο μεταναστευτικό, στην παιδεία και την πολιτική ασφάλειας. Τη σύγκλιση απόψεων σε αυτά τα τρία θέματα θα ζητήσει ο κ. Μεϊμαράκης και στην περίπτωση που το εκλογικό αποτέλεσμα φέρει στη δεύτερη θέση τη ΝΔ.

«Σε αυτήν την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η χώρα, απαιτεί συναινέσεις, συνεννοήσεις. Και όμως υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που λένε ότι μόνες τους μπορούν να τα καταφέρουν ή ότι αποτελούν εγγύηση για όλα τα ζητήματα ή ότι τα πρόσωπα που ηγούνται μπορούν να δώσουν λύσεις σε όλα. Δείχνουν μια αλαζονεία, έναν εγωκεντρισμό. Αγνοούν το υπόλοιπο κομμάτι του ελληνικού λαού», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης. Και πρόσθεσε: Καθαρά σας λέω ότι εμείς θα προσπαθήσουμε να συνεργαστούμε με όλους τους δημοκράτες, που έχουν άποψη και προτάσεις για να μπορέσουμε να βρούμε τις λύσεις και να βάλουμε τη χώρα στη σωστή πορεία. Ταυτόχρονα θα συνεργαστούμε και θεσμικά με όλους τους φορείς, όπως είναι η αυτοδιοίκηση, τα επιμελητήρια, οι αγροτικές ομοσπονδίες και οι σύλλογοι, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε απόψεις και λύσεις.

Η έλευση πολιτικής ισορροπίας είναι σημαντική αντισταθμιστική δύναμη στο οικονομικό κόστος που προέκυψε από τη φετινή κρίση, εκτιμούν ξένοι οίκοι και προσδοκούν τη συγκρότηση μίας κυβέρνησης που εποικοδομητικά θα συζητήσει με τους Ευρωπαίους δανειστές η οποία θα μπορούσε να εξασφαλίσει την ανακεφαλαιοποίηση, τη μείωση χρέους και την πιθανή συμμετοχή της Ελλάδας στην ποσοτική χαλάρωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έως την επόμενη χρονιά. Η δημοσιονομική προσπάθεια παραμένει σημαντική, αλλά η ΕΕ έχει δείξει τη διάθεση να συμβιβαστεί με ένα πιο βατό δημοσιονομικό μονοπάτι, με αντάλλαγμα μεγαλύτερη έμφαση σε δομικές αλλαγές.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΜΙΝΗ

ΚΩΝ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Εθνική ανάγκη τώρα η πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας

Εθνική ανάγκη χαρακτήρισε την πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, από τα Χανιά, την Πέμπτη το βράδυ, κατά την επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Στην ίδια δήλωσή του τόνισε ότι μετά τις εκλογές θα πρέπει να γίνει συνένωση των ευρωπαϊκών δυνάμεων και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να αποσταλεί προσκλητήριο προς όλους τους ικανούς και άξιους. Συγκεκριμένα τόνισε ότι «η μόνη λύση τούτη την ώρα για τον τόπο είναι να γίνει συνένωση των ευρωπαϊκών δυνάμεων και προσκλητήριο αρίστων προς όλους τους ικανούς και άξιους -όπου και εάν βρίσκονται- προκειμένου να ξεκινήσει αυτή η επίμονη προσπάθεια που θα μας βγάλει επιτέλους από το τέλμα», προσθέτοντας ότι «χρειάζεται να εξαντληθεί η τετραετία από μια σταθερή κυβέρνηση, ώστε να επιστρέψουμε στην πολιτική ομαλότητα». «Αυτό το δύσκολο έργο μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να το εξασφαλίσει», κατέληξε ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, εξηγώντας γιατί είναι «εθνική ανάγκη» η πρωτιά της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι είναι αισιόδοξος, επισημαίνοντας ότι «εμείς οι Ελληνες έχουμε αποδείξει ότι όταν αποφασίζουμε να ακολουθήσουμε τον σωστό δρόμο πετυχαίνουμε τον στόχο μας πολύ συντομότερα απ' ό,τι όλοι νομίζουν».

«Η Ελλάς, για πρώτη φορά στην ιστορία της, βρίσκεται σε μία φάση κατά την οποία είναι ξεκάθαρο σε όλους ποια είναι η πορεία την οποία οφείλουμε να ακολουθήσουμε» είπε ο κ. Μητσοτάκης, εξηγώντας ότι «οι εκλογές για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία δεν θα αποφασίσουν για την πολιτική που θα ακολουθηθεί, και αποτελεί ευτύχημα το γεγονός ότι κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν μπορεί πλέον να αρνηθεί την αλήθεια». Και συμπλήρωσε ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε και ότι ο δρόμος μπροστά είναι μακρύς και δύσκολος, καθώς η κρίση συνεχίζεται και με την πάροδο του χρόνου επιβαρύνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: