ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Ανακλήθηκε η μετάθεση Σφακιανάκη!

κ. Τόσκα, ακόμη δεν υπέβαλες την παραίτησή σου;

tovima.gr
Ανακλήθηκε ύστερα και από παρέμβαση του Μαξίμου στον υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Νίκο Τόσκα η μετάθεση του προϊσταμένου της Δίωξης του Ηλεκτρονικού εγκλήματος κ. Μανώλη Σφακιανάκη σε άλλη υπηρεσία του αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Ηδη αποφασίστηκε στη συγκεκριμένη θέση -για την οποία προαλειφόταν ο κ. Σφακιανάκης- τοποθετήθηκε άλλος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που υπηρετούσε στην Διεύθυνση Αστυνομικής Συνεργασίας. Η απόφαση ανάκλησης της μετάθεσής του δημιουργεί μείζον θέμα για τον κ. Τόσκα που είχε μιλήσει λίγο πιο πριν στην Βουλή για «ικανότητα κάποιων στις δημόσιες σχέσεις» υπονοώντας τον εν λόγω αξιωματικό.
Η «υπόθεση Σφακιανάκη» και οι αντιδράσεις που είχαν προκληθεί είχαν προκαλέσει αναστάτωση στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ με πηγές της λεωφόρου Κατεχάκη να αναφέρουν ότι «η μετακίνησή του δεν είχε σχέση με δυσαρέσκεια ή αμφισβήτηση στο πρόσωπό του. Όμως ήδη ο κ. Σφακιανάκης έχει πάρει τον βαθμό του υποστρατήγου, πλέον βρίσκεται στις ανώτατες βαθμίδες της ΕΛ.ΑΣ και δεν μπορεί να παραμένει για …πάντα προϊστάμενος αυτής της Διεύθυνσης. Είναι αστείο να πιστεύει κανείς ότι, όπως ειπώθηκε, την μετάθεσή του την επέβαλαν κυκλώματα χάκερ και παιδόφιλων που υποτίθεται ότι έχουν πρόσβαση στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Απλώς ο κ. Σφακιανάκης θα πρέπει να πάρει εμπειρίες και από άλλες υπηρεσίες, εφόσον έχει πλέον τέτοιους βαθμούς και ανέρχεται στην ιεραρχία της ΕΛ.ΑΣ. Η δομή της ΕΛ.ΑΣ είναι τέτοια που δεν μπορεί να μένεις για πάντα στην ίδια υπηρεσία. Τέτοιες μετακινήσεις υπήρξαν και για αξιωματικούς που είχαν επιτυχημένη εξειδίκευση και σε άλλες υπηρεσίες, όπως τα ναρκωτικά κλπ. Εξάλλου ο εν λόγω αξιωματικός θα μετακινείτο ούτως ή άλλως του χρόνου από την θέση του».
Ωστόσο η αντίδραση του κ. Σφακιανάκη και ο θόρυβος που προκλήθηκε έχει ενοχλήσει επιτελείς της λεωφόρου Κατεχάκη. Καθότι, όπως λένε «όποιος έχει συχνή παρουσία στα ΜΜΕ και ισχυρά ερείσματα στην κοινή γνώμη δεν σημαίνει ότι θα αυτονομηθεί για πάντα και δεν θα δέχεται οποιαδήποτε υπόδειξη από ανωτέρους του. Ο κ. Σφακιανάκης έχει προσφέρει πολλά στην δίωξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος, στην βελτίωση της εικόνας της ΕΛ.ΑΣ, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ακολουθήσει ποτέ τα εσωτερικά δεδομένα των αρχών ασφαλείας». Από την άλλη πλευρά ο ίδιος ο αξιωματικός μιλά για απόλυτα επιτυχημένη πορεία που δεν πρέπει να αλλοιωθεί. Κι αυτή η κατάσταση «έντασης» και η πίεση που ασκήθηκε και προς τις δύο κατευθύνσεις πιθανόν να δημιουργήσει νέα «επεισόδια» στην υπόθεση Σφακιανάκη.
Την ίδια ώρα αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για την απομάκρυνση του κ. Σταυρόπουλου που θεωρείται «ωμή πολιτική παρέμβαση» και αποτέλεσμα παιγνιδιού σκοπιμοτήτων αξιωματικών και από υπηρεσίες που είναι εκτός ΓΑΔΑ και Λεωφόρου Κατεχάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: