ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Ο καλός, ο κακός και ο μετανάστης

kathimerini.gr
ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Π​​ριν από τρία χρόνια η ταινία που έσπαγε ταμεία ονομαζόταν «Νότιοι και Βόρειοι, ή η Ευρώπη στο αναμορφωτήριο». Οσοι υποστήριζαν ότι πρόκειται για απομίμηση γουέστερν σπαγγέτι χωρίς Λεόνε και Μορικόνε ήσαν προδότες, πράκτορες της μάνταμ Μέρκελ και γενικώς αντιδραστικοί. Τότε στη Γαλλία υπόσχονταν πως θα ξαναμοιράσουν την τράπουλα η Λεπέν και ο Μελανσόν και κανείς δεν περίμενε ότι στην Ιταλία θα σχηματισθεί κυβέρνηση από
τη Λέγκα του Βορρά και τα παιδιά του Ιταλού Λαζόπουλου. Σήμερα ο ευρωπαϊκός Νότος, ως πολιτική δυναμική, μοιάζει με νούμερο τσαρλατάνων του δρόμου. Θα μου πείτε τα τρία χρόνια είναι μια αιωνιότητα για τα μεγέθη της ιστορικής μνήμης που διαθέτει ο εγκέφαλος του κ. Τσίπρα. Οπότε σήμερα δικαιούται να μη θυμάται την Ευρώπη του Νότου που θα έσωζε την Ευρώπη και να πλειοδοτεί σε ανθρωπισμό μαζί με τον Βορρά. Διότι έτσι ανακοίνωσε τη συμφωνία για την επιστροφή στη χώρα μας όσων μεταναστών είχαν την ατυχία να περάσουν τα σύνορα της Γηραιάς Ηπείρου μέσω Ελλάδος. Υπερισχύει ο ανθρωπισμός είπε ο πρωθυπουργός, πριν μάθουμε για τη συμφωνία περί ΦΠΑ στα ακριτικά νησιά. Πολλές οικογένειες μένουν χωρισμένες και πρέπει να επανενωθούν. Και γιατί να μην επανενωθούν στη Γερμανία αντί για την Ελλάδα; «Θα φτιάξετε καινούργια κέντρα φιλοξενίας;» «Οχι, βέβαια», απάντησε. Αυτά που έχουμε φθάνουν, όπως φθάνουν και τα αντιπλημμυρικά έργα στη Μάνδρα. Και πού θα τους βάλετε; Απρεπής ερώτηση.

Πολιτικός τσαρλατανισμός είπατε; Μα η Μέρκελ έχει πρόβλημα με τον κυβερνητικό συνασπισμό της. Εχει και ο Σαλβίνι πρόβλημα όμως. Διότι αυτός υποσχέθηκε έλεγχο των μεταναστευτικών ροών πριν εκλεγεί και τον εξέλεξαν επειδή το υποσχέθηκε. Ναι αλλά ο Σαλβίνι είναι ακροδεξιός. Είναι θέμα ΠΟΠ (Πολιτική Ονομασία Προέλευσης). Με ακροδεξιούς δεν συζητάμε και πάντως δεν γίνεται να συμφωνήσουμε ακόμη και όταν τα προβλήματά τους είναι και δικά μας. Εκτός κι αν πρόκειται για τον Καμμένο. Η Ελλάδα και η Ιταλία είναι οι πιο εκτεθειμένες ευρωπαϊκές χώρες στην ένταση των μεταναστευτικών ροών. Ο Τσίπρας κάνει μια συμφωνία που κινδυνεύει να μετατρέψει τη χώρα μας σε αποθήκη μεταναστών για να πάρει σε αντάλλαγμα το «ειδικό καθεστώς ΦΠΑ», το οποίο ο ίδιος είχε ζητήσει να καταργηθεί για να πετύχει μια ακόμη αξιολόγηση. Πολιτικός τσαρλατανισμός είπατε; Ευρωπαϊκού επιπέδου.

Η Ελλάδα δεν αντέχει περισσότερους μετανάστες από όσους ήδη φιλοξενεί – και των οποίων ο ακριβής αριθμός μόνον με τα περίπου της ελληνικής αριθμητικής μπορεί να εντοπισθεί. Ξέρω ακόμη ότι η ελληνική πολιτεία έχει αποδειχθεί εντελώς ανίκανη να δημιουργήσει τις συνθήκες φιλοξενίας, οι οποίες, πρώτα από όλα, δεν θα παραβιάσουν την κανονικότητα των γηγενών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: