ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

30ο Εθνικό Συνέδριο Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ξενοφώντος 15Α |10551 Αθήνα

Ιούλιος 2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
30ο Εθνικό Συνέδριο Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες του 30ου Εθνικού Συνεδρίου της Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αθήνα στο ξενοδοχείο NOVOTEL.
Κοινός τόπος ήταν η διαπίστωση ότι βιώνουμε δραματικές αλλαγές τόσο στο περιεχόμενο και τη δομή της εκπαίδευσης όσο και στο ρόλο του εκπαιδευτικού. Στο όνομα των όποιων «μεταρρυθμίσεων» αμφισβητείται ο μορφωτικός, παιδαγωγικός, ανθρωπιστικός και κοινωνικός χαρακτήρας του σχολείου. Ο κατ’ εξοχήν παιδευτικός του ρόλος μετατρέπεται σε απόλυτα εργαλειακό, στο πλαίσιο μιας «οικονομίστικης» θεώρησης και προσέγγισης της εκπαίδευσης!
Οι τοποθετήσεις, απόψεις και προβληματισμοί που κατατέθηκαν, ως συνέχεια του προσυνεδριακού διαλόγου, αποτέλεσαν τη βάση για τη συζήτηση που ακολούθησε και οδήγησαν στην ομόφωνη υπερψήφιση των θέσεων της Κίνησης για όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τη δημόσια εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς ενώ, παράλληλα, τέθηκαν και οι στόχοι της Κίνησης σε πολιτικοσυνδικαλιστικό επίπεδο για το επόμενο χρονικό διάστημα.
Η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πιστή στις αξίες του κοινωνικού ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού, με όπλο τις αρχές και τις θέσεις της, με σημαία την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, πρωτοστατεί στον αγώνα για Δημόσια, Δωρεάν, Εθνική Παιδεία, δυνατή στην υπηρεσία των μαθητών, των παιδιών μας, της κοινωνίας μας, της πατρίδας μας. 
Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με την ψηφοφορία για εκλογή νέου Προέδρου, μελών της Κεντρικής Επιτροπής και της Εκτελεστικής Γραμματείας και μελών της Ελεγκτικής Επιτροπής.
Στη θέση του Προέδρου επανεξελέγη ο μοναδικός υποψήφιος Μάνος Ανδρουλάκης.
Τακτικά αιρετά μέλη για την Κ.Ε. και την Ε.Γ. εξελέγησαν οι: Χριστόπουλος Κωνσταντίνος, Γκουμάς Φίλιππος, Ρηνάκη Αικατερίνη, Αγραπίδης Αντώνης, Κάσσιος Δημήτριος, Νάστος Γεώργιος, Τρανός Χρήστος, Τσίρτσης Παναγιώτης, Κατσίμπελης Αθανάσιος, Τσόδουλος Κυριάκος, Γεωργόπουλος Σωτήρης, Λολίτσας Κωνσταντίνος, Λώλης Κωνσταντίνος, Παπαδημητρίου Μαρία και Γκουτζέλας Αθανάσιος. Αναπληρωματικά μέλη είναι οι: Γαλογαύρος Φώτης, Όρκας Γεώργιος, Κυριάκος Χρήστος και Βλαχόπουλος Νικόλαος. Ex officio συμμετέχουν οι: Κικινής Θανάσης, Βενετοπούλου Γιώτα, Παληγιάννης Βασίλης, Πάιδας Γιάννης και Κόκκινος Μπάμπης,.
Στην Ελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν οι: Σωτηρακόπουλος Γεώργιος, Ζυγούρης Βασίλειος και Λαγουδάκης Μιχαήλ.
Την Τετάρτη 04/07/2018 συνεδρίασε η Εκτελεστική Γραμματεία με θέμα της συγκρότησή της σε σώμα. Ομόφωνα έγινε αποδεκτή η εισήγηση του Προέδρου και η συγκρότηση έχει ως εξής:
Πρόεδρος:
Μάνος Ανδρουλάκης
Α’ Αντιπρόεδρος – Αναπληρωτής Πρόεδρος:
Θανάσης Κικινής
Β΄ Αντιπρόεδρος:
Γιώτα Βενετοπούλου
Γενικός Γραμματέας:
Φίλιππος Γκουμάς
Γραμματέας Οργανωτικού Λεκανοπεδίου:
Καίτη Ρηνάκη
Γραμματέας Οργανωτικού Περιφέρειας:
Κώστας Χριστόπουλος
Ειδικός Γραμματέας:
Αντώνης Αγραπίδης
Γραμματέας Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων:
Δημήτρης Κάσσιος
Ταμίας:
Σωτήρης Γεωργόπουλος
Μέλη:
Γιώργος Νάστος, Χρήστος Τρανός, Παναγιώτης Τσίρτσης, Θανάσης Κατσίμπελης, Κυριάκος Τσόδουλος, Κώστας Λολίτσας, Κώστας Λώλης, Μαρία Παπαδημητρίου, Σάκης Γκουτζέλας, Μπάμπης Κόκκινος, Γιάννης Πάιδας και Βασίλης Παληγιάννης
Η Εκτελεστική Γραμματεια θα συμπληρωθεί και από έναν αιρετό Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε., δύο αιρετούς Π.Υ.Σ.Π.Ε. και δύο Προέδρους Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Από τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: