ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ θα καταργήσει κατά προτεραιότητα το νόμο για την επιλογή στελεχών

Επιβεβλημένη η κατάργηση του νόμου και η θέσπιση νέου θεσμικού πλαισίου μετά από ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα...

Με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τη συγκρότηση των περιφερειακών συμβουλίων επιλογής, η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Νίκη Κεραμέως, προέβη σε δήλωση υπογραμμίζοντας τα εξής:

Η ΔΗΛΩΣΗ
"Από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε το νέο πλαίσιο για την επιλογή ανώτερων στελεχών της εκπαίδευσης επισημάναμε ότι ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης πίσω από αυτό είναι η άλωση της εκπαιδευτικής διοίκησης από κομματικά στελέχη. 
Με τις αποφάσεις συγκρότησης των Περιφερειακών Συμβουλίων Επιλογής, όπως αναρτήθηκαν χθες στη Διαύγεια, η Νέα Δημοκρατία επιβεβαιώνεται με τον πλέον εμφατικό τρόπο: τα Περιφερειακά Συμβούλια είναι, όπως αναμενόταν, κομματικοποιημένα και ελεγχόμενα. 
Η κυβέρνηση επέλεξε η πλήρωση των θέσεων ευθύνης να γίνεται με περγαμηνές κομματικής αφοσίωσης και πειθαρχίας και όχι αξιοσύνης. Επέλεξε το δημόσιο σχολείο του 21ου αιώνα να είναι περίκλειστο και φοβικό. 
Εμείς, από την άλλη, επιλέγουμε το σχολείο του 21ου αιώνα να διοικείται από άξια στελέχη, τα οποία θα επιλέγονται με εγγυήσεις διαφάνειας και αξιοκρατίας. Εμείς επιλέγουμε ένα σχολείο με δυναμικό που θα επιζητά διαρκώς τη βελτίωση.
Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται πως θα καταργήσει, κατά προτεραιότητα, τον νόμο για την επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης.”

Δεν υπάρχουν σχόλια: