ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

«Ντίαρ μίστερ πρέζιντεντ»

kathimerini.gr
ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

​​Ντίαρ Ντόναλντ,
Γουί αρ γκουντ φρεντς γιου κνόου. Παστ ις παστ εντ θρόου ιτ του δε μπιτς, ες γουί σέι ιν μάι κάντρι. Αϊ φιλ γιου ες μάι φρεντ. Χάου ις μίσις Μελάνια; Γκουντ άι χόουπ. Μι του. Αϊ αντερστέντ γιου χαβ πρόμπλεμς γουίθ ΝΑΤΟ. Μάνεϊ πρόμπλεμς. Μάνεϊ πρόμπλεμς ις μπαντ. Ρισέσιον, ταξέσιον, οστέριτι; Νοτ γιου, μίστερ πρέζιντεντ. Μι, άι αμ χίερ του χελπ γιου. Αϊ χαβ μάνεϊ, του μένι μάνεϊς, τιλ δι εντ οφ δε γίαρ δέι γουίλ γκιβ μι ΕΝΦΙΑ, ίνκαμ ταξ, Φουπουά εντ σαμ ψιλά. Εντ ιτ ις όνλι δε κιου νάου δατ γουί έιτ δε κάμελ. Μπιγκ κάμελ. Μπαντ στόμακ. Αϊ σέι γιου ιτ ιζ μπίλιονς. Δατ ις γουάι εξίστ δε φρεντς. Μίστερ πρέζιντεντ, άι καν γκιβ γιου δε μάνεϊ γιου νιντ φορ ΝΑΤΟ. Γκρικ μπίζνες ις φλούρισινγκ, τούρισμ, ιμπλεμεντέσιον, ταξέσιον, ντίσνεϊλαντ, γουόρ, πις, γκουντ γουέδερ, νάις σι, μπιτς πάρτι, Μελάνια, γουάιν εντ γκουντ χαρτ. Χάρι Τρούμαν. Μάι ίνγκλις αρ γκουντ, νόου; Αϊ κνόου μένι γουέρντς ιν στρέιντζερ λάνγκουιτς. Αφτερ Ογκουστ κλιν έξιτ. Ουάτ ελς ντου γιου γουάντ; Ντοντ σέι θενκ γιου. Γιου νιντ μι άι χελπ γιου. Αϊ νιντ γιου γιου χελπ μι. Γκουντ χαρτ εντ μπάι μπάι,
Αλέξις».

Ο πληροφοριοδότης μου με ενημέρωσε ότι οι μυστικές υπηρεσίες δεν δυσκολεύθηκαν να αποκρυπτογραφήσουν το μήνυμα. Ο αποδέκτης του, όταν το διάβασε μεταφρασμένο στη γλώσσα του, έβγαλε έναν αναστεναγμό θαυμασμού, με αποτέλεσμα να προκληθεί ελαφρά αναταραχή στο πορτοκαλί τσουλούφι του. Πέρασε την παλάμη του από πάνω του για να το καθησυχάσει και μονολόγησε: «Ποια καλύτερη απόδειξη να βρω για να πιστέψω επιτέλους στο ελληνικό οικονομικό θαύμα για το οποίο μιλάει όλος ο κόσμος;». Πήγε να σηκώσει το ακουστικό για να καλέσει τον φίλο του Αλέξη, όμως μετάνιωσε. «Ασε καλύτερα», σκέφτηκε, «στο τηλέφωνο άλλα του λέω και σε άλλα μου απαντάει. Ομως είναι καλό παιδί».

Πριν από μερικά χρόνια κανείς δεν θα τολμούσε να πιστέψει ότι ένας απόγονος του Τσε Γκεβάρα, όπως ο Αλέξης Τσίπρας, όχι μόνον θα έσωζε την Ευρωπαϊκή Ενωση από βέβαια διάλυση –έτσι τουλάχιστον είχε προβλέψει ο ίδιος σε περίπτωση Grexit– αλλά θα έκανε ό,τι περνάει από το χέρι του για να βοηθήσει την επέκταση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια. Oμως οι καιροί αλλάζουν και οι άνθρωποι γίνονται σοφότεροι. Ως εκ τούτου, είπα στον πληροφοριοδότη μου ότι δεν με νοιάζει αν η επιστολή είναι γνήσια ή αν είναι αποκύημα της σατανικής μονταζιέρας που έχω στο κεφάλι μου. Προκειμένου να αναγκαστεί να διαδηλώνει μπροστά στην αμερικανική πρεσβεία για τη σωτηρία του ΝΑΤΟ που θέλει να διαλύσει ο Τραμπ, είναι πρόθυμος να κάνει οτιδήποτε. Ακόμη και να δώσει μέρος από το πλεόνασμα που δημιουργεί η ανάπτυξη της οικονομίας μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: