ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2018

Εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας «Προγραμματισμός ενεργειών με σκοπό την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς»


Αρ. Πρωτ. 755           Αθήνα 6/7/2018

Προς
1. τον Υπουργό Παιδείας
κ. Γαβρόγλου Κωνσταντίνο
2. τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Θέμα: «Εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας «Προγραμματισμός ενεργειών με σκοπό την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς»

Με την εγκύκλιό του «Προγραμματισμός ενεργειών με σκοπό την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς», στις 19/6/2018, το Υπουργείο Παιδείας δίνει οδηγίες στα Π.Υ.Σ.Π.Ε. όλης της χώρας για την υλοποίηση σχεδίου προγραμματισμού τοποθετήσεων των εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες για το σχολικό έτος 2018-2019, με, υποτιθέμενο, στόχο «την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς».
Είναι φανερό πως πρόκειται για ακόμα ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα του Υπουργείου Παιδείας που προσπαθεί να εμφανίσει ότι όλα λειτουργούν κανονικά κι ας είναι η δημόσια εκπαίδευση το αποπαίδι της κυβερνητικής πολιτικής. Αυτό όμως που αποτελεί πραγματικά μεγάλο πρόβλημα, είναι ότι με τις οδηγίες της εγκυκλίου του Γενικού Γραμματέα:
  • Παραβιάζεται η χρονική σειρά των υπηρεσιακών μεταβολών.
  • Παραβλέπεται το ουσιώδες γεγονός ότι τα Υπηρεσιακά Συμβούλια είναι πρακτικά αδύνατον να καθορίσουν αυτή την περίοδο τα πραγματικά λειτουργικά κενά των σχολικών μονάδων.
  • Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα προκληθούν συνεχείς, άδικες ή/και παράνομες μετακινήσεις εκπαιδευτικών.
  • Θα προκληθεί αναστάτωση στην ομαλή λειτουργία τόσο των Π.Υ.Σ.Π.Ε. όσο και των σχολείων, αφού με την αλλαγή των δεδομένων που πάντα υπάρχει στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, αναγκαστικά θα υπάρξουν μεταβολές που θα έχουν ως επακόλουθο τη δυνατότητα να επανέρχονται συνάδελφοι στις θέσεις από τις οποίες κρίθηκαν, κακώς, ως υπεράριθμοι ή να μετακινούνται άλλοι. Ακόμη και η ημερομηνία 3/9, ως μέρα συνεδριάσεων, είναι πρώιμη για την απόδοση ολοκληρωμένης εικόνας σε σχέση με την καταγραφή των διαφόρων αδειών που προκύπτουν (κύησης/ανατροφής/επαπειλούμενες/αναρρωτικές μεγάλης διάρκειας).
Με βάση τα παραπάνω το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί το Υπουργείο Παιδείας να ανακαλέσει την εκτός πραγματικότητας εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα και να προχωρήσει στην έκδοση νέας που θα λαμβάνει υπόψη τους πραγματικούς όρους λειτουργίας της εκπαίδευσης και θα εξασφαλίζει τη νομιμότητα των αποφάσεων των Π.Υ.Σ.Π.Ε.
Σε περίπτωση που αυτό δε συμβεί, καλούμε όλους τους αιρετούς συναδέλφους να μη νομιμοποιήσουν με την υπογραφή τους τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών που θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με την παραπάνω εγκύκλιο τον Ιούλιο.
Πατήστε ΕΔΩ για να το κατεβάστε σε PDF


Δεν υπάρχουν σχόλια: