ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019

Αποχαιρετιστήρια- ευχαριστήρια επιστολή του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπαίδευσης Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου.


Αποχαιρετιστήρια- ευχαριστήρια επιστολή του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου. 


Ολοκληρώνοντας μετά από τέσσερα χρόνια τη θητεία μου ως Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω από καρδιάς τις και τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς των Σχολικών Μονάδων της Δυτικής Μακεδονίας, τους συνεργάτες μου στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, τους φορείς των Ο.Τ.Α. με τους οποίους συνεργαστήκαμε αρμονικά, όλα τα στελέχη της εκπαιδευτικής ιεραρχίας, τα συνδικαλιστικά στελέχη, σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές, τους γονείς και κηδεμόνες, την τοπική κοινωνία, τους φορείς της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, τον Περιφερειάρχη και τα φυσικά πρόσωπα, με τα οποία συμπορευτήκαμε και αγωνιστήκαμε για τη βελτίωση των εκπαιδευτικών θεμάτων. 
Στη διάρκεια της εκπαιδευτικής μου πορείας, ως εκπαιδευτικού της τάξης αλλά και ως Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, προσπάθησα κάθε φορά να συμβάλω στην πρόοδο και στη βελτίωση της εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού με στόχο την καλύτερη παιδεία των νέων, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον και σε μία περίοδο κρίσης οικονομικής και αξιών. Γνώμονας για μένα υπήρξε πάντοτε η ανθρώπινη, έντιμη και δίκαιη, όσο ήταν δυνατό, διαχείριση των εκπαιδευτικών θεμάτων με προτεραιότητα το έμψυχο δυναμικό της εκπαίδευσης. 
Σημαντικό κεφάλαιο σ’ αυτή την προσπάθεια αποτέλεσαν οι συνεργάτες μου σε επίπεδο Διοίκησης και εκπαίδευσης. Συμπορεύτηκα με ικανούς και αφοσιωμένους συναδέλφους και εργαζόμενους και μοιραστήκαμε επιτυχίες αλλά και αποτυχίες κάποιες φορές, αγωνιστήκαμε για την πραγμάτωση μιας εκπαίδευσης δημιουργικής, δυναμικής, ποιοτικής και καινοτόμου με σεβασμό στην εκπαιδευτική διοίκηση και τον εκπαιδευτικό, το γονέα και τον μαθητή και τη μαθήτρια, με αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα. 
Η χρονική περίοδος της θητείας μου ως Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, συνέπεσε με τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, μιας περιόδου που τίποτε δεν ήταν εύκολο και γενναιόδωρο και που κάθε δράση, που χρειαζόταν οικονομικούς πόρους, απαιτούσε μεγάλη προσπάθεια για την εξεύρεσή τους και προσωπικό μόχθο όλων των συντελεστών. Παρόλα αυτά η συνεισφορά δημιουργικών, αξιόπιστων και αφοσιωμένων ανθρώπων, βοήθησε στην υλοποίηση των εκπαιδευτικών δράσεων και επιτευγμάτων όπως η ίδρυση Ειδικών Επαγγελματικών Σχολείων στη Φλώρινα, την Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα, η ίδρυση Μουσικού Σχολείου στην Καστοριά, η ίδρυση Καλλιτεχνικού Σχολείου στην Κοζάνη, που προσέδωσαν συγκριτικό εκπαιδευτικό πλεονέκτημα σε μια ακριτική περιοχή έναντι άλλων περιοχών, όπως επίσης η διεξαγωγή της Μαθητιάδας, που αποτελούσε προσομοίωση των Ολυμπιακών αγώνων, και η προώθηση του θεσμού της Μαθητείας. Επίσης συμβάλλαμε στην ίδρυση Δομών Υποστήριξης και εκπαίδευσης Προσφύγων (Δ.Υ.Ε.Π.) στα Γρεβενά και στη δημιουργία Τάξεων Υποδοχής, ως έκφανση του ανθρωπισμού που μας διακρίνει και κατορθώσαμε να προγραμματιστεί ο εξοπλισμός όλων των σχολικών Μονάδων με Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές (Τ.Π.Ε.), με δαπάνη τέσσερα εκατομμύρια Ευρώ, που θα ολοκληρωθεί το Σεπτέμβρη του 2019. 
Τέλος θα επιθυμούσα να ευχαριστήσω όλους σας, μαθητές, γονείς, συναδέλφους, συνεργάτες, μέλη και φορείς της τοπικής κοινωνίας για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη και να ζητήσω συγγνώμη αν δεν κατάφερα να πραγματώσω κάποια από αυτά που ήταν στις προσδοκίες σας. 
Με τιμή 
Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: