ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Πώς θα υπολογιστεί η προϋπηρεσία


«Εξαιρετικά επιτυχημένο και ισορροπημένο το σύστημα προσλήψεων» τόνισε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου αναφορικά με τις φετινές 4.500 μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή και 15.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών σε τρία χρόνια.
Ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ υπογράμμισε ότι σύμφωνα με υπολογισμούς του υπουργείου Παιδείας «αναμένονται 125.000 – 130.000 αιτήσεις για πρόσληψη, από αυτούς το 30% περίπου έχει κάποια προϋπηρεσία».
«Το όριο των 120 μηνών προϋπηρεσίας δεν το περίμενε κανείς», υποστήριξε ο Κ. Γαβρόγλου ο οποίος υπερασπιζόμενος το νέο σύστημα πρόσληψης των εκπαιδευτικών τόνισε ότι «έπρεπε να κάνουμε ένα σύστημα που να τους περιλαμβάνει όλους. Δε θα μείνουν εκτός προσλήψεων όσοι έχουν αρκετή προϋπηρεσία».
«Η προϋπηρεσία είναι σαν να έχεις επιστημονικά προσόντα. Από την άλλη έπρεπε να μεριμνήσουμε και για όλους αυτούς που δεν είχαν προϋπηρεσία», σημείωσε ο ίδιος.
Παράλληλα, ο υπουργός Παιδείας αναφερόμενος στους καθηγητές οι οποίοι δεν έχουν τόσο μεγάλη προϋπηρεσία, αλλά διαθέτουν επιστημονικά προσόντα, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «η πολιτεία επιβάλλεται αν έχει κανονικό σύστημα και όχι μεταβατικό. Πρέπει να πάρει αποφάσεις ώστε να μην αδικηθεί κόσμος ο οποίος ετοιμαζόταν για να γίνει δάσκαλος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: