ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019

ΔΟΕ: Οι Δάσκαλοι δεν είναι χειριστές τροφίμων

Αγαπητοί συνάδελφοι του Δ.Σ., κατάλαβα καλά; Ζητούμε ν' ανασταλούν οι υγειονομικοί έλεγχοι που διασφαλίζουν την υγεία των παιδιών μας στα σχολεία; Αν είναι δυνατόν;
Αίτημά μας θα πρέπει να είναι  η εντατικοποίηση των υγειονομικών ελέγχων στα σχολειά μας. 
Τέλος, τα παιδιά μας δεν μπορούν να σιτίζονται στα ολοήμερα  χωρίς χειριστές τροφίμων! Ας το καταλάβουμε όσο ακόμη είναι καιρός! Αν συμβεί κάτι, ουαί και αλίμονό μας...
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης 
Δάσκαλος

Αρ. Πρωτ. 1318       Αθήνα 4/3/2019

Προς
Το Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας
κ. Μπασκόζο Ιωάννη
Κοιν.
1. Υπουργό Παιδείας
κ. Γαβρόγλου Κωνσταντίνο
2. Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Θέμα: Αίτημα για συνάντηση για την επίλυση του προβλήματος των υγειονομικών ελέγχων στα δημόσια σχολεία 

Κύριε Γενικέ Γραμματέα,

Έχουν τεθεί υπόψη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έπειτα από καταγγελίες Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε., περιστατικά διενέργειας υγειονομικών ελέγχων, με πιο πρόσφατο και έντονο αυτό της Ζακύνθου, τα οποία έχουν προκαλέσει αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ενημέρωσε σχετικά τον Υπουργό Παιδείας και ζήτησε την παρέμβασή του, αφού, οι εγκύκλιοι του Υπουργείου Υγείας που αφορούν στην απόκτηση πιστοποιητικού υγείας εργαζομένων που απασχολούνται σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος ή και έχουν άμεση επαφή με τρόφιμα, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το χώρο της εκπαίδευσης. Ο ρόλος του εκπαιδευτικού είναι καθαρά παιδαγωγικός και όσοι τον αντιλαμβάνονται ως «χειριστή τροφίμων», είναι προφανές πως βρίσκονται σε κατάσταση απόλυτης σύγχυσης.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με αποφάσεις του πάγια καλεί τους εκπαιδευτικούς να μην εκτελούν χρέη τραπεζοκόμου και να απαιτούν την πρόσληψη μόνιμου βοηθητικού προσωπικού. Το δημόσιο σχολείο δεν μπορεί να εξομοιώνεται με τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και το εκπαιδευτικό έργο με το «χειρισμό τροφίμων».
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ζητάει συνάντηση μαζί σας για να σας ενημερώσουμε πλήρως για το παραπάνω θέμα με στόχο την επίλυση του προβλήματος, που μόνο το Υπουργείο Υγείας μπορεί να παρέχει λόγω αρμοδιότητας. Θεωρούμε ότι μέχρι τη συνάντησή μας θα πρέπει να ανασταλούν οι έλεγχοι που έχουν δημιουργήσει προβλήματα στη λειτουργία των σχολικών μονάδων.
Οι πάγιες και ψηφισμένες θέσεις του κλάδου μπορούν να αποτελέσουν οδηγό για να τηρούνται οι διαδικασίες όπως προβλέπονται, να μην ταλαιπωρούνται οι εκπαιδευτικοί και να μην διαταράσσεται η εκπαιδευτική διαδικασία (κάτι που προβλέπει και η σχετική νομοθεσία για την εκπαίδευση).

Πατήστε ΕΔΩ για να το κατεβάστε σε PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια: