ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

Μητσοτάκης:θα σεβαστώ απόλυτα τις δικαστικές αποφάσεις για τα αναδρομικά

eleftherostypos.gr
Στην αποκάλυψη πως η Νέα Δημοκρατία, θα φέρει στην Βουλή την Δευτέρα, τροπολογία με την οποία δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο, προέβη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στην συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος της ΝΔ, στον ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη, είπε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε ξαφνικά την πολιτική μείωσης των φόρων, ενώ εκείνος είναι που με την υπεροφολόγηση και γονατίζοντας την μεσαία τάξη πέτυχε τα υπερπλεονάσματα. Εγώ μιλάω για την μείωση των φόρων εδώ και τρία χρόνια».
Παράλληλα τόνισε πως «η μείωση του αφορολόγητου ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και σημαίνει ότι άνθρωποι με εισοδήματα περίπου 600 ευρώ τον μήνα, θα χάσουν έναν μισθό τον χρόνο». «Εμείς καταψηφίσαμε την σχετική νομοθετική διάταξη ενώ μόλις ανοίξει η Βουλή, καταθέτουμε τροπολογία για ακύρωση της μείωσης του αφορολόγητου. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να διαπραγματευθεί για αυτό και εμείς θα βάλουμε πλάτη, αρκεί να μην εννοεί ότι θα ρίξει το βάρος στους υπόλοιπους φορολογούμενους και το «μπαλάκι» στην επόμενη Κυβέρνηση. Αλλιώς, τον καλούμε να νομοθετήσουμε μαζί την ακύρωση της περικοπής του αφορολόγητου», είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ, δείχνοντας και το κείμενο της τροπολογίας.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το τι σκοπεύει να κάνει η ΝΔ με το ψηφισμένο από τον ΣΥΡΙΖΑ μέτρο που θα πλήξει από τις αρχές του 2020 ακόμη και τους χαμηλόμισθους των 600 ευρώ, είπε: «Προκαλώ εδώ και τώρα τον κ. Τσίπρα, αντί να λέει ότι επί των ημερών του δεν θα κοπεί το αφορολόγητο, να έρθει και να προσυπογράψει μια τροπολογία που θα καταθέσει η Νέα Δημοκρατία. Aν ο κ. Τσίπρας εννοεί αυτά τα οποία λέει, εγώ τον προκαλώ να πάμε μαζί να διαπραγματευτούμε τη μη μείωση του αφορολόγητου κι εγώ θα βάλω πλάτη», πρόσθεσε και έδειξε στον δημοσιογράφο το κείμενο της σχετικής τροπολογίας που έχει ήδη έτοιμο η ΝΔ, και θα καταθέσει αμέσως μόλις ανοίξει η Βουλή, δηλαδή την προσεχή Δευτέρα.
Για τις περικοπές δώρων και την 13η σύνταξη

«Αποτελεί κλασσικό παράδειγμα fake news το πώς ο μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε στο στόμα μου λόγια που δεν έχω πει. Δεν έχω πει ποτέ ότι θέλουμε να κοπεί ο 13ος και ο 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα. Το αντίθετο, εμείς έχουμε πει ότι θέλουμε ο κατώτατος μισθός να αυξάνεται σε διπλάσιο ποσοστό από εκείνο της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει περιθώριο για επιστροφή της 13ης σύνταξης, υπάρχει όμως έμμεσος τρόπος να ενισχυθεί το εισόδημα τους, εάν πχ. Βρουν τα παιδιά τους δουλειά κι έτσι δεν χρειάζεται να δίνουν μέρος της σύνταξης τους για την συντήρηση των άνεργων μελών της οικογένειας ή ένα μειωθούν οι φορολογικές επιβαρύνσεις.
Σε ότι αφορά τα αναδρομικά για τις περικοπές που έχουν κριθεί παράνομες, ο Πρόεδρος της ΝΔ είπε «θα σεβαστώ απόλυτα τις δικαστικές αποφάσεις για τα αναδρομικά και στα πλαίσια των δημοσιονομικών περιορισμών θα δώσουμε ότι πρέπει στο πλαίσιο που αντέχει η ελληνική οικονομία».
«Ο κ. Τσίπρας επιμένει σε διατήρηση των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων, το πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ αποτελεί ένα θέσφατο για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υπερφορολογώντας πολίτες και επιχειρήσεις το καταφέρνει για να δώσει μετά ψίχουλα. Παίρνει το καρβέλι και δίνει ένα αντίδωρο στους πολίτες», είπε επιτιθέμενος στον Πρωθυπουργό.
Ερωτηθείς από τον Γιώργο Παπαδάκη για το πόσο γρήγορα μπορεί να αλλάξει η κατάσταση στην χώρα, ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι «οι πρώτες μας δεσμεύσεις για μείωση των φόρων θα τις κάνουμε άμεσα, από τον Προϋπολογισμό του 2020. Οι συνομιλητές μας ξέρουν ότι μια διαφορετική πολιτική είναι αδιέξοδη αυτή για τα πλεονάσματα τα επόμενα χρόνια».
«Για το Ελληνικό δεν έχει γίνει ουσιαστικά τίποτα τα τελευταία 4 χρόνια. Τι λείπει; Δύο υπουργικές αποφάσεις και ο διαγωνισμός για το καζίνο. Θα γίνουν μέσα σε 2-3 μήνες. Όπως στον Πειραιά, δεν μπορεί το ΚΑΣ να έρχεται κατόπιν εορτής και να κηρύσσει αρχαιολογικό χώρο την μισή πόλη. Ακούν επενδύσεις και βγάζουν σπυράκια οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Μητσοτάκης, λέγοντας «για εμάς οι επενδύσεις αποτελούν πρώτη προτεραιότητα, για την δημιουργία καλών θέσεων εργασίας, όχι δουλειές των 400 ευρώ. Αύξηση μισθών μπορεί να γίνει και με έμμεσο τρόπο, εάν πχ. δοθεί στήριξη στις μητέρες εργαζόμενες με την ύπαρξη παιδικών σταθμών», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Απαντώντας για το Ασφαλιστικό, ο Πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι το σχέδιο του κόμματος προβλέπει ένα σύστημα τριών πυλώνων, στο οποίο, μεταξύ πολλών άλλων, ο εργαζόμενος έχει την ευχέρεια να διαχειρίζεται ο ίδιος τα ποσά για την επικουρική του σύνταξη.
«Θα προστατεύσουμε το brand Μακεδονία»

Τέλος, αναφερόμενος στην εθνικά επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εστίασε στις δυνατότητες που έχει η χώρα μας με μία άλλη κυβέρνηση να αμβλύνει τις αρνητικές συνέπειες που προκύπτουν από αυτήν. «Θα προστατεύσουμε το brand Μακεδονία», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στον μακεδονικό πολιτισμό και στα μακεδονικά προϊόντα, και επανέλαβε τη δέσμευσή του η ΝΔ να αναδείξει με μια μεγάλη καμπάνια ότι η πραγματική Μακεδονία είναι η ελληνική.

«Ο Πολάκης είναι χυδαίος, προσβλητικός και φασιστικός»

Ερωτηθείς για την περίπτωση του Παύλου Πολάκη και την πρότασης μομφής της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι αυτή θα κατατεθεί αμέσως μόλις ανοίξει η Βουλή και τόνισε ότι η τελευταία επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. «Όλος ο πολιτικός βίος του κ. Πολάκη είναι χυδαίος, προσβλητικός και τολμώ να πω και φασιστικός», είπε, ενώ επανέλαβε ότι η κάλυψη που παρέχει ο πρωθυπουργός στον υπουργό του αποδεικνύει ότι Τσίπρας και Πολάκης είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.
«Ο κ. Τσίπρας είχε συγκεκριμένες επιλογές. Θα μπορούσε να αποπέμψει τον κ. Πολάκη. Θα μπορούσε να αφήσει να συζητηθεί η πρόταση μομφής κατά του κ. Πολάκη, με το ρίσκο φυσικά ο κ. Πολάκης να αποπεμφθεί από την κυβέρνηση, διότι είναι πολύ μόνος του ο κ. Τσίπρας σε αυτήν την υπόθεση. Είναι ξεκάθαρο ότι η μεγάλη πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει αυτές τις λογικές, γι’ αυτό και μετατρέπει ο κ. Τσίπρας την πρόταση μομφής σε πρόταση εμπιστοσύνης. Έτσι όμως παίρνει πάνω του τον κ. Πολάκη και ταυτίζει και όλη την κυβέρνησή του με τον κ. Πολάκη. Εμείς στη Βουλή δεν θα μιλήσουμε βέβαια μόνο για τον κ. Πολάκη. Αλλά για μένα η πρόταση μομφής ήταν μια ηθική υποχρέωση, για να επαναφέρουμε κάποιον ελάχιστο κώδικα αξιών, επιτέλους, στην πολιτική. Να μη θεωρούμε ότι όλα μπορούν να γίνονται και ότι όλα μπορούν να λέγονται», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Η ευχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Αλέξη Τσίπρα
Στην συνέντευξη που παραχώρησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητήθηκε να κάνει μία ευχή για τον Αλέξη Τσίπρα.
Αν και η ερώτηση ήταν σχετικά απρόσμενη, η απάντηση μάλλον αναμενόμενη μπορεί να χαρακτηριστεί καθώς ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε υγεία στον κ. Τσίπρα και την οικογένειά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: