ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 7 Μαΐου 2019

ΠΕΘ: O tempora! O mores! Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος του κ. Γαβρόγλου φαίνεται να μην έχει τέλος!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
της Πανελλήνιας Ενώσεως Θεολόγων (ΠΕΘ)
O tempora! O mores!
Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος του κ. Γαβρόγλου
φαίνεται να μην έχει τέλος!

Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων εκφράζει εντόνως τη δυσαρέσκεια και αγανάκτησή της για τον σχολιασμό που έκανε ο κ. Γαβρόγλου έναντι των επικρίσεων του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, αναφορικά με το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία, η συζήτηση του οποίου έγινε στις 22 - 23 Απριλίου 2019. Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ ανέφερε ότι το Νομοσχέδιο είναι «άθλιο και η κυβέρνηση φέρνει το νομοσχέδιο μέσα στη Μεγάλη βδομάδα με κλειστά σχολεία για να γλιτώσει τις αντιδράσεις». Απαντώντας ο κ. Γαβρόγλου και απευθυνόμενος στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ απάντησε: «Δεν ήξερα ότι το ΚΚΕ έχει θρησκευτικές ευαισθησίες». Η έκφραση αυτή και το περιεχόμενο της φράσης του κ. Υπουργού υποδηλώνει οξύτατη παρεκτροπή του, που αμαυρώνει τους δημοκρατικούς θεσμούς λαϊκής εκπροσώπησης, μέσω του εμπαιγμού των ιερών παραδόσεων και του σκανδαλισμού της θρησκευτικής συνείδησης του ελληνικού λαού.

Ο Έλληνας Υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων -μεσούσης μάλιστα της ιερής για τον Χριστιανισμό και την Ορθοδοξία περιόδου της Μεγάλης Εβδομάδας των Παθών του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού- εμμέσως πλην σαφώς, αποκαλύπτει, από το ύψιστο βήμα της Δημοκρατίας, που είναι το βήμα του ελληνικού κοινοβουλίου, ότι μηδενίζει και δεν σέβεται ό,τι σέβεται και πρεσβεύει ο ορθόδοξος Χριστιανός, τοποθετούμενος, με τέτοιο απαράδεκτο και ειρωνικό τρόπο, έναντι των πνευματικών πεποιθήσεων και ευαισθησιών των «άλλων», όπως προκύπτει από την έκφρασή του προς στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ.
Με την τοποθέτηση αυτή του Υπουργού, επιβεβαιώνονται οι πολλαπλώς διατυπωθείσες, από την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων, ενστάσεις, επί του τρόπου έκφρασης, δράσης ή και κατανόησης του ρόλου του σημερινού Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καθώς και της Κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει αλλά και του τρόπου εκδηλώσεως των ιδεοληπτικών αντιλήψεων και απόψεων τους, καθότι σε κάθε ευκαιρία εναντιώνονται, με ξεχωριστή αλαζονεία, στην ορθόδοξη χριστιανική συνείδηση και αντιδρούν σε όσους σέβονται την πίστη τους ή τη θρησκευτική ζωή των «άλλων», ανεξάρτητα από το τι πιστεύουν οι ίδιοι, όπως συνέβη με τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ. Αυτό, άλλωστε, αποδείχθηκε πολλές φορές και σε πολλές περιπτώσεις από διάφορες στάσεις του κ. Υπουργού αλλά και εκφράστηκε δημόσια, από την παράνομη και απαράδεκτη στάση του, έναντι του μαθήματος των Θρησκευτικών. Είναι, μάλιστα, μνημειώδης η αντιδημοκρατική συμπεριφορά του, που προέκυψε από την μη τήρηση και μη εφαρμογή των σχετικών Αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ακύρωσαν, ήδη από την Άνοιξη του 2018, τα νέα Προγράμματα Θρησκευτικών του Υπουργείου (του). Επιβεβαιώθηκε, όμως, επιπλέον, και με την απάλειψη, από τον εσωτερικό κανονισμό του Υπουργείου, με δική του Υπουργική Απόφαση, του όρου «καλλιέργεια της θρησκευτικής συνείδησης», από τους βασικούς σκοπούς του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, απάλειψη αντισυνταγματική, για την οποία έχουμε προσφύγει, ως Θεολόγοι αλλά και ως Έλληνες πολίτες, στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Η ανωτέρω τάση, που στηρίζεται από τη σημερινή ελληνική κυβέρνηση, φαίνεται ότι κινείται προς πάσα κατεύθυνση, με πρόθεση απαξίωσης και υποτίμησης έναντι κάθε συνεπούς και αξιοπρεπώς μαχόμενου ανθρώπου για τις παραδοσιακές αξίες της ζωής, του πολιτισμού, της κοινωνίας αλλά και για τις αρχές των επιμέρους επιστημών, μια από τις οποίες είναι και η, πάντοτε συνδεόμενη με την ορθόδοξη Εκκλησία, επιστήμη της Θεολογίας.
Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων, σεβόμενη τα διαχρονικά οντολογικά νοήματα του Ελληνισμού, με πρωτεύον το νόημα και το μήνυμα που προσφέρει σε κάθε άνθρωπο ο Σταυρωθείς και Αναστάς Ιησούς Χριστός, για ειρήνη, αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια, αποδοχή και σεβασμό, εκφράζει τον βαθύ προβληματισμό της και καταγγέλλει τις αντιλήψεις και την προδήλως ρατσιστική τακτική του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που απαξιώνει κάθε δομή και αρχή της ελληνικής κοινωνίας, όχι, φυσικά, για λόγους ουσίας, αλλά εξαιτίας επικίνδυνων ιδεοληψιών.
Για μια ακόμη φορά, ο Υπουργός Παιδείας δρα και εκφράζεται ως ιδεολογικό εργαλείο και όχι ως Υπουργός του ελληνικού λαού, εν γένει. Ο κ. Υπουργός οφείλει, πρώτιστα, να τηρεί τον όρκο που έδωσε, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του, διότι δεν εντάσσονται σε αυτά ενέργειες, όπως οι παραπάνω. Αντίθετα, οι πλείστες των ενεργειών του δείχνουν ότι ακολουθεί έναν άνευ ορίων και κριτηρίων κοινωνικό και θρησκευτικό ισοπεδωτισμό, ότι προσπαθεί να καταργήσει το δικαίωμα της διαφορετικότητας και να επιβάλει μια ιδεοληπτική αρχή, με βάση την οποία, αρεστοί είναι μόνον όσοι εκ των «άλλων» συμφωνούν με το δικό του ιδεολογικό εγώ, καταστρατηγώντας κάθε προϋπόθεση, που εδράζεται στις αρχές του σεβασμού του διαφορετικού, του διαλόγου και της συλλογικότητας, οι οποίες, διαχρονικά, διαμόρφωσαν τις πνευματικές και δημοκρατικές δομές της ελληνικής κοινωνίας και το ελληνικού πολιτισμού.
Ως προς τις θέσεις επίσης, που εξέφρασε ο πρ. Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης, στο πλαίσιο της παραπάνω συζήτησης στην ελληνική Βουλή για το πολυμονομοσχέδιο της Παιδείας(22-23 Απριλιου 2019), σχετικά με τα νέα Θρησκευτικά, είναι εμφανές ότι ο άνθρωπος προσπαθεί, με το ίδιο μοτίβο, να κάνει πολιτική ιδεοληπτική καριέρα, με την αποδόμηση του ορθόδοξου μαθήματος των Θρησκευτικών και γι αυτό επανέρχεται από καιρού εις καιρόν με άκυρες ατάκες, εξαγοράζοντας τον Καιρό. Αυτά που είπε, όμως, αποτελούν ύβρη και απρέπεια εναντίον του ελληνικού λαού και της Δημοκρατίας διότι, πολύ καλά γνωρίζει, ότι το ΣτΕ ακύρωσε τα Προγράμματα και τα Βιβλία των Θρησκευτικών, όχι μόνον, επειδή είναι αντισυνταγματικά και αντορθόδοξα, αλλά επειδή ασκούν στα παιδιά θρησκευτικό προσηλυτισμό, θρησκευτικό συγκρητισμό και θρησκευτική σύγχυση. Παριστάνει, επομένως-και μάλιστα τέτοιες άγιες εκκλησιαστικές ημέρες- ότι δεν γνωρίζει τον αντορθόδοξο, παράνομο και ακατάλληλο για ορθόδοξα παιδιά πολυθρησκειακό χαρακτήρα των Προγραμμάτων, που εκείνος, ως Υπουργός Παιδείας, με αυταρχισμό, βία και χωρίς ουσιαστικό διάλογο, επέβαλε στα σχολεία. Έτσι με απύθμενο θράσος, επανέρχεται, επιμόνως, ζητώντας την εφαρμογή τους, αντί να ζητήσει να αποσυρθούν άμεσα από τα σχολεία, ζητώντας, ταυτόχρονα, συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, για την πνευματική ζημιά, που έως τώρα, προκάλεσε στη μαθητιώσα νεολαία, με την εφαρμογή τους.
Παράλληλα, όμως, παρατηρούμε ότι πολλοί από τους υπεύθυνους της σημερινής πολιτικής ηγεσίας, που, με κάθε ευκαιρία, προσπαθούν να αποδομήσουν, να απομειώσουν και να αμαυρώσουν την ορθόδοξη πίστη του λαού μας (π.χ. μάθημα Θρησκευτικών, έμφυλες ταυτότητες, αναθεώρηση του Συντάγματος, Άγιον Φως κ.ά.) εν όψει μάλιστα και των πολιτικών εξελίξεων, σπεύδουν να ανάψουν κεριά στις εκκλησίες για να δείξουν ότι συνεορτάζουν, ως πιστοί με τους πιστούς, στη μεγάλη εορτή της Ανάστασης του Κυρίου!! «O tempora! O mores!» (φράση του Κικέρωνα, η οποία επί λέξει μεταφράζεται ως: «Ω καιροί! Ω ήθη!»).
Για τους ανωτέρω λόγους η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων καλεί και παρακαλεί κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, προπάντων δε τη Διοικούσα Εκκλησία της Ελλάδος, να λάβει γνώση όσων επικίνδυνων, παράνομων και ασύμβατων με τη λειτουργία της Παιδείας, κατεργάζεται, με βάση την ιδεοληπτική του εμμονή, το Υπουργείο Παιδείας, εναντίον και σε βάρος της χριστιανικής πίστεως και αγωγής και να λάβει ή να λαμβάνει θέση επ’ αυτών. Έχουμε τη γνώμη ότι η σιωπή, που σε μερικές περιπτώσεις είναι «χρυσός», σε άλλες περιπτώσεις, μάλλον βλάπτει, παρά συμβάλλει εποικοδομητικά στην υφιστάμενη κατάσταση, που αφορά στα θέματα της Παιδείας και ιδίως της ορθόδοξης χριστιανικής στον τόπο μας.

Το Δ.Σ. της ΠΕΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια: