ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Σε αδιέξοδο χιλιάδες γονείς νηπίων

Η κουλτούρα μας...
Γιατί υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές για τη λειτουργία των ολοήμερων
Η νοοτροπία του Άρπα Κόλα, χαρακτηριστικό γνώρισμα των Νεοελλήνων!

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς 
τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Χαρίτση 
τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Γαβρόγλου
Θέμα: «Νομοθέτηση χωρίς σχεδιασμό εις βάρος χιλιάδων νηπίων»
Αθήνα, 22/05/2019

Κύριοι Υπουργοί, 
Με τον Ν. 4521/2018 (άρθρο 33) θεσμοθετήθηκε η διετής φοίτηση στο νηπιαγωγείο από την ηλικία των 4 ετών. Για τα νήπια που συμπληρώνουν ηλικία 4 ετών η φοίτηση θα γίνει υποχρεωτική σταδιακά εντός τριετίας, κατά δήμους, οι οποίοι ορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών, ύστερα από εισήγηση των οικείων Περιφερειακών Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από το σχολικό έτος 2018-2019.
Η ενίσχυση της προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης αποτελεί διακύβευμα της εκπαιδευτικής πολιτικής διεθνώς. Έχει αποδειχθεί βάσει τεκμηριωμένων μελετών ότι οι προσλαμβάνουσες εμπειρίες κατά τα έτη 0-6 διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην ψυχοκοινωνική και παιδαγωγική ανάπτυξη των παιδιών στην μετέπειτα πορεία της ζωής τους.
Ωστόσο, εσείς για ακόμα μία φορά νομοθετήσατε χωρίς σχεδιασμό και χωρίς επαρκή μελέτη των αντικειμενικών συνθηκών και δεδομένων.
Κύριοι Υπουργοί, 
Θεσμοθετήσατε τη διετή φοίτηση στο νηπιαγωγείο χωρίς να έχετε λάβει υπ’ όψιν υπάρχουσες ελλείψεις σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό, όπως σας είχαμε επισημάνει κατά τη διαδικασία νομοθέτησης.
Στους δήμους για τους οποίους η διετής φοίτηση στο νηπιαγωγείο έχει γίνει υποχρεωτική, αλλά αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό, καθίσταται αδύνατη η απορρόφηση του συνόλου των νηπίων στις υπάρχουσες δομές. Ταυτόχρονα, στους ίδιους δήμους, στα νήπια που συμπληρώνουν την ηλικία 4 ετών δεν παρέχεται η δυνατότητα να εγγραφούν στον παιδικό σταθμό. Ως εκ τούτου, οι γονείς βρίσκονται αντιμέτωποι με το αδιέξοδο να μην μπορούν να εγγράψουν τα νήπια σε καμία δομή προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης.
Δεδομένου ότι το ζήτημα της μη φοίτησης των νηπίων σε δομές προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης είναι όχι μόνο παιδαγωγικό, αλλά βαθιά κοινωνικό, ερωτάσθε:
Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, προκειμένου να επιλυθεί άμεσα;
Η ερωτώσα Βουλευτής 
Νίκη Κ. Κεραμέως

Δεν υπάρχουν σχόλια: