ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Καταγγελία των αιρετών μας και η άμεση αντίδραση του υπουργείου και του Παληγιάννη

Την ίδια στάση και τακτική με το υπουργείο, τηρούν απέναντι σε αιρετούς των ΠΥΣΠΕ και ορισμένοι Διευθυντές εκπαίδευσης, ως πρόεδροι των Υπηρεσιακών Συμβουλίων...

Αθήνα 13/5/2019
Παληγιάννης Βασίλης   Φασφαλής Νίκος
6974750409                        6975303105

Απίστευτο και όμως αληθινό!
Καταγγελία αιρετών ΚΥΣΠΕ

Με εντολή της πολιτικής ηγεσίας δεν επιτρέπουν στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας να ενημερώσει τους αιρετούς ΚΥΣΠΕ για τον αριθμό των αιτήσεων που υποβλήθηκαν, ανά περιφέρεια, για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης.
Ενέργεια πρωτόγνωρη και απαράδεκτη.
Ως αιρετοί ΚΥΣΠΕ καταγγέλλουμε τη συγκεκριμένη στάση της πολιτικής ηγεσίας ζητώντας παράλληλα να μας γνωστοποιήσει τους λόγους της μη χορήγησης των στοιχείων που και εγγράφως ζητήσαμε.
Το σίγουρο είναι πως τέτοιες ενέργειες που έρχονται σε συνέχεια της αναιτιολόγητης μεγάλης παράτασης υποβολής των αιτήσεων δημιουργούν ερωτηματικά, θέτουν υπό αμφισβήτηση τη διαδικασία επιλογής και αποτελούν ένα ακόμη χτύπημα στη διαφάνεια.

Απάντηση του Υπουργείου σε ανακοίνωση αιρετών του ΚΥΣΠΕ

Με αφορμή ανακοίνωση αιρετών του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ), το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αναφέρει:
Οι δυο αιρετοί του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ) επιχειρούν να δημιουργήσουν στρεβλές εντυπώσεις με ανυπόστατα υπονοούμενα ως προς τη διαφάνεια στις διαδικασίες επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης.
Όφειλαν, καταρχάς, να γνωρίζουν τον διακριτό ρόλο τους ως μέλη του ΚΥΣΠΕ, πριν ζητήσουν να έχουν πρόσβαση σε στοιχεία που κανείς άλλος δεν έχει και δεν πρέπει να έχει μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες συγκρότησης Κεντρικού Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Επιπλέον, πριν σπεύσουν να μιλήσουν με δήθεν καταγγελτικές αναφορές, όφειλαν να γνωρίζουν ότι οι διαδικασίες που ακολουθούνται δεν εξαρτώνται από τη βούληση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και ότι η πρόσβαση στα στοιχεία που ζητούν θα είναι διαθέσιμη μόλις οι διαδικασίες ολοκληρωθούν.
Είναι η δεύτερη φορά που προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν, καταφεύγοντας σε φτηνούς εντυπωσιασμούς. Την προηγούμενη φορά, η καταγγελία τους έμεινε μετέωρη. Η διαδικασία επιλογής Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης ολοκληρώθηκε με αδιαμφισβήτητα αδιάβλητο τρόπο. Κάποιοι είναι προφανώς αμετανόητοι...


Παληγιάννης Βασίλειος    Αθήνα, 14/5/2019
Αιρετός ΚΥΣΠΕ 
Τηλ.6974750409 
paligiannis@hotmail.gr 
«Περί άλλων τυρβάζει», η απάντηση του Υπουργού Παιδείας στην καταγγελία των αιρετών ΚΥΣΠΕ, για τις διαδικασίες επιλογής των Διευθυντών Εκπαίδευσης

Η άμεση απάντηση του Υπουργείου Παιδείας, στην καταγγελία των αιρετών ΚΥΣΠΕ, για τη δημοσίευση των στατιστικών στοιχείων «για τον αριθμό των αιτήσεων που υποβλήθηκαν, ανά περιφέρεια, για τη συμμετοχή εκπαιδευτικών στη διαδικασία επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης», και κυρίως το ύφος και η απαξιωτική και προσβλητική προς το πρόσωπό μας αναφορές, προδίδουν εκνευρισμό.
Αλήθεια Κύριε Υπουργέ, από πότε η δημοσίευση στατιστικών στοιχείων για τον αριθμό των αιτήσεων που υποβλήθηκαν, ανά περιφέρεια, για τη συμμετοχή εκπαιδευτικών στη διαδικασία επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης, αποτελούν «απόρρητα και καλά φυλασσόμενα μυστικά του κράτους;».
Κύριε Υπουργέ, εάν πραγματικά υπηρετείτε τη διαφάνεια και την αξιοκρατία, και είχατε την ευαισθησία, εσείς ο ίδιος, μετά την αναιτιολόγητη παράταση των 17 ημερών, με τη λήξη της σχετικής προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, έπρεπε να δημοσιοποιήσετε τα σχετικά στατιστικά στοιχεία, για άμβλυνση των όποιων παρεξηγήσεων.
Κύριε Υπουργέ, στην απάντησή σας, κάνετε λόγο ότι, «ως μέλη του ΚΥΣΠΕ, πριν ζητήσουν να έχουν πρόσβαση σε στοιχεία που κανείς άλλος δεν έχει και δεν πρέπει να έχει, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες συγκρότησης Κεντρικού Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης». Κύριε Υπουργέ, μήπως «η αριστερά δεν γνωρίζει τι ποιεί η δεξιά;».
Με την απόφαση, με αριθμό πρωτ.Φ.350/75/182086/Ε3/29 Οκτωβρίου 2018, με θέμα: «Συγκρότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Επιλογής για την κατάρτιση των πινάκων επιλογής και την επιλογή των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης», έχει συγκροτηθεί το Κεντρικό Συμβούλιο Επιλογής . Μήπως Κύριε Υπουργέ άλλα τινά συμβαίνουν ;
  • Μήπως κάποιοι τα έχουν βροντήξει δεχόμενοι άνωθεν πιέσεις;
  • Μήπως άλλες είναι οι βουλές σας;
  • Μήπως δεν βγαίνουν «οι σχεδιασμοί σας» και κάνετε δεύτερες και τρίτες σκέψεις;
  • Μήπως σκοπεύετε να φέρετε καμιά τροπολογία «στα μουλωχτά», και «εν κρυπτώ» για «…Νέα Κεντρικά Συμβούλια»;
Η κοινή λογική για την επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης, επιτάσσει, υπηρετώντας τη διαφάνεια, μια σειροθέτηση ενεργειών από πάνω προς τα κάτω. Δυστυχώς, η «πρώτη φορά αριστερά» όλα αυτά τα χρόνια μας «…δίδαξε» και άλλους …ενδιάμεσους και τρίτους δρόμους…
Τέλος για τα σχόλιά σας, για «να γνωρίζουν τον διακριτό ρόλο τους ως μέλη του ΚΥΣΠΕ», σας δηλώνω την αποφασιστικότητά μου να υπηρετήσω τη διαφάνεια, την ισονομία και αξιοκρατία, ως θεματοφύλακας της νομιμότητας ,εκπροσωπώντας, ως εκλεγμένο μέλος τους ογδόντα χιλιάδες (80.000) εκπαιδευτικούς της Π.Ε.
Σε αυτό, πράγματι θα παραμείνω αμετανόητος…
Πάντα στη διάθεσή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: