ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Τα μέλη των σχολικών επιτροπών ορίζονται από το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι από το Διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καστοριάς!

 Τι άλλο θα δούμε!
Ο Διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καστοριάς, αντικαθιστώντας το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άργους Ορεστικού, προφανώς αγνοώντας νόμους, προεδρικά διατάγματα, εγκυκλίους, για μία ακόμη φορά "υπερέβη τα εσκαμμένα" και με το αριθμ. πρωτ. Φ.6/4333/17-9-2019 έγγραφό του, όρισε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Άργους Ορεστικού!!
Κυρία υπουργέ, της παιδείας, επιβάλλεται να επανέλθει η κανονικότητα στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς...
Ανήσυχος και αγανακτισμένος
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
Δάσκαλος


Σχολικές Επιτροπές

 Σε κάθε δήμο, για τη στήριξη της λειτουργίας των σχολικών μονάδων επιτρέπεται να λειτουργούν έως δύο σχολικές επιτροπές, μία για τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και μία για τις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ στους δήμους με πληθυσμό άνω των τριακοσίων χιλιάδων (300.000) κατοίκων μπορεί να λειτουργούν αντίστοιχες σχολικές επιτροπές για καθεμία δημοτική κοινότητα.(παρ.2 άρ.103 ν.3852/2010). 
Σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 243 και 240 του Ν.3463/2006 και στην αρ.8440/24.02.2011 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών «Καθορισμός λειτουργίας των Σχολικών Επιτροπών και ρύθμιση οικονομικών θεμάτων αυτών» (Β΄318), το διοικητικό συμβούλιο των ως άνω Σχολικών Επιτροπών αποτελείται από πέντε (5) έως δεκαπέντε (15) μέλη που ορίζονται με τους αναπληρωτές τους από το δημοτικό συμβούλιο. 
Υποχρεωτικά στο διοικητικό συμβούλιο ορίζονται: 
- Τουλάχιστον δύο διευθυντές, εκ των πέντε αρχαιοτέρων, των σχολικών μονάδων, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αντίστοιχα. 
- Τουλάχιστον ένας εκπρόσωπος της αντίστοιχης ένωσης γονέων, και στην περίπτωση που δεν υπάρχει ένωση γονέων, ένας εκπρόσωπος των υφιστάμενων συλλόγων γονέων, κατά προτεραιότητα μεγέθους σχολικής μονάδας. 
- Τουλάχιστον ένας εκπρόσωπος των μαθητικών κοινοτήτων για τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κατά προτεραιότητα μεγέθους σχολικής μονάδας. 
- Κατά τις συνεδριάσεις των Σχολικών Επιτροπών, όταν συζητούνται θέματα τα οποία αφορούν συγκεκριμένη σχολική μονάδα, καλείται ο οικείος διευθυντής σχολικής μονάδας, ο οποίος συμμετέχει με δικαίωμα ψήφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: