ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Ρασπούτιν ή πράκτωρ Θου Βου

kathimerini.gr
ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Ρασπούτιν ως γνωστόν δεν ήταν δημόσιος υπάλληλος. Ως μυστικιστής, ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του και την απογείωσε ελέγχοντας μια ολόκληρη αυτοκρατορία. Eχοντας βαρεθεί να μαστιγώνει την πλάτη του για να εξιλεωθεί, λέγεται πως επινόησε έναν άλλο τρόπο για να προσεγγίσει τον Θεό, τη σεξουαλική εξάντληση. Είναι κι αυτός ένας τρόπος αυτομαστίγωσης. Επί έντεκα έτη συναπτά καθοδηγούσε την τσαρίνα Αλεξάνδρα και τον τσάρο Νικόλαο. Κοινώς ο Ρασπούτιν ως δολοπλόκος ήταν επιτυχημένος. Κι αν δεν είχε δολοφονηθεί το 1916, είναι πολύ πιθανόν να ερχόταν αντιμέτωπος με τους μπολσεβίκους. Εκτός αυτών, ο Ρασπούτιν δεν έπαιρνε εντολές από κανέναν. Και το μεγάλο όπλο του ήταν η γοητεία που ασκούσε με την πνευματική του δύναμη. Δεν γνωρίζω τον κ. Παπαγγελόπουλο, κατά συνέπειαν δεν μπορώ να αποφανθώ για την πνευματική του δύναμη. Δεν ξέρω και ποια είναι η άποψή του για τη σεξουαλική εξάντληση. Εκείνο που ξέρω είναι ότι οι αποτυχίες του τον κάνουν να απέχει τόσο από τον Ρασπούτιν όσο απέχει και η σημερινή Ελλάδα από τη Ρωσική Αυτοκρατορία.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος έγινε για πρώτη φορά γνωστός ως αρχηγός της ΕΥΠ επί κυβερνήσεως Καραμανλή. Eκτοτε έχει διακριθεί ως αποτυχών. Πρωταγωνίστησε στην υπόθεση του υποτιθέμενου σχεδίου δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού. Ο κωδικός «Πυθία» αποδείχθηκε μια κακοστημένη κωμωδία. Ακόμη και με τον Βέγγο είναι δύσκολο να συγκριθεί ο Eλλην Ρασπούτιν. Ως πράκτωρ Θου Βου, ο αξέχαστος κωμικός κερνούσε γενναιόδωρα το γέλιο. Δεν είναι η περίπτωση του κ. Παπαγγελόπουλου. Κάτι σε θυμηδία ενδεχομένως ή άγχος για την ικανότητα όσων διαχειρίζονται τις τύχες της χώρας. Ο Τσίπρας, που ανακύκλωσε όλη την αποτυχία του «παλιού» συστήματος που υποτίθεται ήθελε να καταστρέψει, τον έκανε αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης. Προφανώς ζήλεψε τη δαιμόνια ευφυΐα του. Και έτσι ο Ρασπούτιν ενεπλάκη στη δεύτερη μεγάλη αποτυχία της σταδιοδρομίας του, την υπόθεση Novartis. Φαντάζομαι ότι οι υπεύθυνοι της εταιρείας θα άνοιξαν σαμπάνιες όταν έμαθαν ποιος ανέλαβε να ξεκαθαρίσει το «μεγαλύτερο σκάνδαλο του αιώνα». Σε λίγο θα μάθουμε ότι ο Ελληνας Ρασπούτιν ήταν και ο μυστικοσύμβουλος της Ελληνίδας Μπάρμπι, της Ελένης Αντωνιάδου.

Δεν ξέρω ποιος βάφτισε Ρασπούτιν τον κ. Παπαγγελόπουλο. Δεν έχει και τόση σημασία. Σημασία έχει ότι το ψευδώνυμο δείχνει για ακόμη μία φορά την αδυναμία μας να μετρήσουμε τη σοβαρότητα και τις ικανότητες των προσώπων που απασχολούν τον δημόσιο βίο. Θα μου πείτε, εδώ αποκαλούμε το υπουργείο Εθνικής Αμύνης «Πεντάγωνο» για να νιώσουμε κι εμείς ολίγον Αμερικανοί. Ο Βέγγος, ως πράκτωρ Θου Βου, έβαλε την Ελλάδα στις πραγματικές της διαστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: