ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Πρωτομαγιά 2020 - Τιμή στους αγώνες των εργαζομένων


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ
ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ξενοφώντος 15Α |10551 Αθήνα 
www.dakepe.gr | info@dakepe.gr Μάιος 2020

Πρωτομαγιά 2020 - Τιμή στους αγώνες των εργαζομένων 

Η φετινή Πρωτομαγιά εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, αποκτά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά με τον αγώνα των εργαζομένων στην πρώτη γραμμή της μάχης για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας αλλά και αυτού για τη διασφάλιση της πρόσβασης των πολιτών σε αγαθά και υπηρεσίες. 
Παρόντες σ΄ αυτόν τον αγώνα και οι Έλληνες εκπαιδευτικοί που από τις 11 Μαρτίου παλεύουν να κρατήσουν ζωντανή την εκπαιδευτική διαδικασία μέσα από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, γεγονός που αναδεικνύει, για μια ακόμη φορά, τον καθοριστικό τους ρόλο για την κοινωνία. 
Οι διαχρονικοί αγώνες των εργαζομένων για το δικαίωμα στη δουλειά, την κατοχύρωση της οκτάωρης εργασίας, των μισθών αξιοπρέπειας και την παύση κάθε μορφής εκμετάλλευσης βρίσκονται εδώ, επίκαιροι και άρρηκτα συνδεδεμένοι με τον σεβασμό και την προστασία της ανθρώπινης ζωής. 
Οι ορατές οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας που έρχονται να προστεθούν στα δεινά της πολύχρονης οικονομικής κρίσης δίνουν το σύνθημα της επαγρύπνησης, της ανάγκης και της ετοιμότητας για νέους, δυναμικούς αγώνες του χώρου της εργασίας, του χώρου της εκπαίδευσης. Δεν θα επιτρέψουμε την κατάργηση και συρρίκνωση των εργασιακών μας δικαιωμάτων με την επίκληση της όποιας κρίσης. Τα μέλη της Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στεκόμαστε με σεβασμό και τιμή απέναντι στην ιστορία του εργατικού κινήματος και δηλώνουμε παρόντες στους αγώνες του σήμερα, με ενότητα και αποφασιστικότητα. 
Από τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: