ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Για την στοχοποίηση του κ. Τσιόδρα από τον ΣΥΡΙΖΑ

Από τους ΑΝΤΙΛΟΓΟΥΣ (www.antilogoi.gr) Ενότητα "Σχολιάζουμε, Ρωτάμε"
Για την στοχοποίηση του κ. Τσιόδρα από τον ΣΥΡΙΖΑ
του Ραφαήλ Μεν. Μαϊόπουλου


(1)          Εδώ και καιρό ο καθηγητής κ. Σωτήρης Τσιόδρας έχει στοχοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

(α) Στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ (https://www.syriza.gr/) στις 30 Απριλίου,  παρουσιαζόταν ο κ. Τσιόρδας, σε φωτογραφία, να «δείχνει» ένα πλαίσιο όπου γραφόταν:
«Δηλώσεις Τσιόδρα για σχολεία
ΠΡΙΝ:
Τα παιδιά δεν νοσούν σοβαρά αλλά γι’ αυτό μεταδίδουν πολύ.
ΧΘΕΣ:
Τα παιδιά μεταδίδουν λιγότερο από τους ενήλικες.
ΣΗΜΕΡΑ:
Δεν ξέρουμε πόσο μεταδίδουν, άλλοι λένε έτσι, άλλοι αλλιώς.
Γίνονται μελέτες, ανοίγουμε τα σχολεία με μέγιστη επιφύλαξη.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»
[Σημ. Το «Παρατηρητήριο» δημιουργήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ (Left.gr/1.4.2020)]. 

(β) Η παρουσίαση αυτή έγινε την ημέρα που ο κ. Τσίπρας έλεγε στη Βουλή:
«Δεν σας ενημέρωσαν οι επιστήμονες ότι, αν ενδεχομένως αρκούσε κατά τη διάρκεια της καραντίνας να γίνονται τα τεστ μόνο σε συμπτωματικούς ασθενείς, σε καμία περίπτωση αυτό δεν αρκεί στην επόμενη φάση, στην φάση της σταδιακής άρσης των μέτρων;”
- «Γιατί τα σχολεία τον Μάρτιο ήταν υγειονομικές βόμβες, αλλά τον Μάιο είναι ασφαλή για τα παιδιά μας; Τι είναι αυτό που σας οδήγησε σε αυτή την απόφαση; Είναι στρατηγική για ανοσία της αγέλης;
- “Γιατί η χρήση μασκών από τον πληθυσμό, ήταν τον Μάρτιο ανώφελη έως και επικίνδυνη, αλλά τον Μάιο είναι επιβεβλημένη;”.
“Μιλάω κι εγώ αυτές τις μέρες με ειδικούς και με επιστήμονες. Και οφείλω, αισθάνομαι την υποχρέωση να μεταφέρω την αίσθηση που κυριαρχεί τόσο στην επιστημονική κοινότητα…”. 

(γ) Την ίδια μέρα, ο κ. Ν. Φίλης τομεάρχης Παιδείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωνε:
“Σήμερα ο κ. Τσιόδρας έκανε λόγο για μέγιστη επιφύλαξη αναφορικά με την επαναλειτουργία των σχολείων. ‘Μέγιστη επιφύλαξη’ και σύμφωνη γνώμη να ανοίξουν τα σχολεία είναι μέγιστη αντίφαση. 
Εκτός, αν ο κ. Τσιόδρας ήθελε σήμερα να στείλει ένα σχεδόν άμεσο μήνυμα στους γονείς να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, αποποιούμενος την ευθύνη.
Με τη σημερινή του εμφάνιση, ο κ. Τσιόδρας κατέδειξε ότι η απόφαση αυτή βασίζεται σε αμιγώς πολιτικά κίνητρα και μικροκομματικούς υπολογισμούς της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη” (Ιστοσελίδα ΣΥΡΙΖΑ 30-4-2020).

(δ) Ο κ. Θανάσης Καρτερός, διευθυντής του Γραφείου Τύπου του τέως πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, στις 5  Απριλίου, σε άρθρο του στην ΑΥΓΗ, με τίτλο “Όταν έκλαψε ο Τσιόδρας”, “αξιολογούσε” το έργο του κ. Τσιόδρα στην Επιτροπή εμπειρογνωμόνων:
“Προπαγάνδα ο Τσιόδρας; Θα πέσει φωτιά να μας κάψει. 
Τι κάνει όμως αν όχι αυτό; Την κυβέρνηση της Δεξιάς εκπροσωπεί. Τον Μητσοτάκη εκπροσωπεί. Εκπρόσωπος επί της πανδημίας είναι, αλλά δικός τους εκπρόσωπος. Δεν είναι ουδέτερος ο Τσιόδρας. Κι όταν μιλάει, κι όταν κλαίει, αυτούς εκπροσωπεί.  Την πολιτική τους εξωραΐζει”.

                  (ε) Ο κ. Γιώργος Κυρίτσης, στέλεχος και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, άφηνε, ήδη από τον Μάρτιο, υπόνοιες ότι ο κ. Τσιόδρας έπαιρνε γραμμή από το Μαξίμου και την Κυβέρνηση για να μην καταμετρούνται σωστά τα κρούσματα της πανδημίας.
                 
                  (στ) Ακόμα και αναρτήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο διαδίκτυο με χυδαίες εκφράσεις χρησιμοποιήθηκαν.

(2)          Σύντομα σχόλια και ερωτήματα.

(α) Ο κ. Τσίπρας και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο αναμείχθηκαν σε αμιγώς ιατρικά θέματα, και μάλιστα εξαιρετικά δύσκολα, αλλά έδειξαν και αδυναμία κατανόησης των ανακοινώσεων των αρμόδιων γιατρών (για παράδειγμα, έδειξαν να μην κατανοούν ότι για κάποια ζητήματα δεν “άλλαξε άποψη” ο κ. Τσιόδρας και η Επιστημονική Επιτροπή, άλλαξαν οι περιστάσεις…).

(β) Γιατί τα πυρά του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνονται αποκλειστικά πάνω στον κ. Τσιόδρα;
Όσα ο κ. Τσιόδρας ανακοινώνει, ως αποφάσεις ή       απόψεις, δεν είναι αποφάσεις ή απόψεις της Επιστημονικής Επιτροπής των 26 μελών;
 Οι φοβερές κατηγορίες ότι ο κ. Τσιόδρας παίρνει “γραμμή από το Μαξίμου”, ότι “κάνει προπαγάνδα”, ότι “με τη σημερινή του εμφάνιση, κατέδειξε ότι η απόφαση αυτή βασίζεται σε αμιγώς πολιτικά κίνητρα” δεν θίγουν, εκτός από τον ίδιο, και τους άλλους 25 επιστήμονες, μέλη της Επιτροπής;  

                 (γ) Λυπηρό το ότι οι “σοβαροί” του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποδοκιμάζουν τις χυδαίες αναρτήσεις κάποιων συντρόφων τους, ξεχνώντας το αρχαίο “ο σιωπών δοκεί συναινείν”.
(δ) Η Επιστημονική Επιτροπή για την αντιμετώπιση του COVID 19 παρακολουθεί όσα συμβαίνουν παγκοσμίως για τον ιό (γεγονότα, έρευνες, επιστημονικές μελέτες…), ακούει τους έλληνες ειδήμονες, υποθέτουμε και τους “ειδικούς και επιστήμονες” με τους οποίους μιλάει ο κ. Τσίπρας, και γνωρίζει, υποθέτουμε το ίδιο καλά με τον κ. Τσίπρα, “την αίσθηση που κυριαρχεί στην επιστημονική κοινότητα".
Η Επιτροπή των 26 μελών παίρνει υπόψη της όλα τα δεδομένα και αποφασίζει τι θα εισηγηθεί στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα, έχουσα την αρμοδιότητα του εισηγητή και αναλαμβάνοντας την ευθύνη των εισηγήσεών της.

(ε) Ο κ. Τσιόδρας και οι άλλοι επιστήμονες της Επιστημονικής Επιτροπής έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων και την αναγνώριση στο Εξωτερικό με την επιστημονική τους αριστεία, το ήθος, ειλικρίνεια, σοβαρότητα, και τα αποτελέσματα της δουλειάς τους. 

(3)          Με την μέχρι σήμερα εμπειρία, και τώρα που αρχίζει το δεύτερο, πιο δύσκολο, στάδιο της αντιμετώπισης του ιού, θα ήταν καλύτερο για όλους ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ να εμπιστευτούν και αυτοί την Επιστημονική Επιτροπή.
Αλλιώς, αν έχουν αμφιβολίες για τη βούληση ή την ικανότητα της Επιτροπής να επιτελέσει το έργο που της έχει ανατεθεί, να ζητήσουν την αντικατάστασή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: