ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Θεοδωρικάκος: Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν μονιμότητα και γι’ αυτό θα πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο

Αν σταματήσουν να γεμίζουν τα δημόσια ταμεία, θα αρχίσουν και οι μειώσεις μισθών...Χωρίς έσοδα το κάθε οικονομικό σύστημα καταρρέει!
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
aftodioikisi.gr
Την γνωστή μέθοδο του κοινωνικού αυτοματισμού ανέσυρε κατά τη σημερινή του συνέντευξη στο Open, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Όπως είπε «οι δημόσιοι υπάλληλοι αξίζει να καταβάλουν ακόμα μεγαλύτερες προσπάθειες και να κερδίσουν σε κύρος. Οι δημόσιοι υπάλληλοι απολαμβάνουν τη μονιμότητα στη δουλειά τους και οι πολίτες πρέπει να νιώθουν ότι εργάζονται για το καλό του συνόλου και περισσότερο από όσο πρέπει. Αυτή η κυβέρνηση θα είναι δίκαιη με όλους», πρόσθεσε. Δηλαδή, με άλλα λόγια, καθώς οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι μόνιμοι όπως ΔΕΝ είναι οι συνάδελφοί τους στον ιδιωτικό τομέα, θα πρέπει να εργάζονται περισσότερο απ’ όσο εργάζονται σήμερα. Μάλιστα, ο υπουργός καταλήγει με μία φράση που, καθώς έρχεται ως συνέχεια της προηγούμενης, μοιάζει με «απειλή»: «Αυτή η κυβέρνηση θα είναι δίκαιη με όλους»

Πάντως, ο υπουργός αναφερόμενος στις εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο επανέλαβε ότι δεν υπάρχει στα σχέδια της κυβέρνησης πλάνο για μειώσεις στους μισθούς του δημοσίου.

Παράλληλα μίλησε για τη διευκόλυνση της τηλεργασίας η οποία, όπως είπε, θα καθιερωθεί «με θεσμικό τρόπο» κυρίως στη διοίκηση, στα οικονομικά και λογιστικά του δημοσίου. Η θεσμοθέτηση, όπως είπε, δεν θα γίνει γρήγορα καθώς απαιτείται μελέτη και δεν πρέπει να γίνει σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Αναφορικά με τη ρύθμιση για τα τραπεζοκαθίσματα, προανήγγειλε ότι το πιο πιθανό να ισχύσει μέχρι το τέλος του χρόνου. Σημείωσε ότι «πρόκειται για ένα προσωρινό μέτρο που αφορά στην δύσκολη μεταβατική περίοδο, για ορισμένους μήνες, ενδεχομένως μέχρι το τέλος του χρόνου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι επαγγελματίες της εστίασης, για να κρατηθούν οι θέσεις εργασίας». Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφερόμενος στη ρύθμιση είπε ότι θα υπάρχει πρόβλεψη να μείνουν ανοικτοί διάδρομοι (γύρω στο 1.80 m) και πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Επίσης θα δίνεται η δυνατότητα στους δήμους για πεζοδρομήσεις όπως επίσης και να μειώσουν κατά 50% τα τέλη σε εκείνα τα καταστήματα που δεν έχουν τη δυνατότητα να επεκτείνουν τους εξωτερικούς χώρους που χρησιμοποιούν. Σε κάθε περίπτωση η επέκταση θα γίνεται χωρίς αύξηση των δημοτικών τελώ
Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι οι επόμενοι μήνες στην οικονομία θα είναι δύσκολοι. «Για να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα χρειάζεται συνολικό σχέδιο, το οποίο η κυβέρνηση το υλοποιεί, αλλά χρειάζεται ενότητα και αλληλεγγύη. Χρειάζεται και πρακτικό πνεύμα». Και ως παράδειγμα ανέφερε την περίπτωση της των καταστημάτων εστίασης

Ερωτηθείς για τις εργασιακές σχέσεις υπενθύμισε ότι το εργασιακό πλαίσιο δεν έχει αλλάξει και σημείωσε: «Το κράτος είναι εδώ και διατηρεί ισχυρό το ρυθμιστικό πλαίσιο και υπερασπίζεται τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων. Δεν θέλω όμως ούτε να απλουστεύσω ούτε να εξιδανικεύσω καταστάσεις. Γνωρίζετε ότι θα υπάρξει και αύξηση της ανεργίας το επόμενο διάστημα. Δίνουμε σκληρή μάχη για να αποφευχθεί αυτό το φαινόμενο. Αλλά όταν έχει ύφεση τους επόμενους έξι μήνες είναι αναπόφευκτο ότι θα υπάρξει και αύξηση της ανεργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: