ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

ΔΑΚΕ: Πολυτεχνείο 2021 – Ενότητα και αγώνας

 


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ξενοφώντος 15Α |10551 Αθήνα

www.dakepe.gr | info@dakepe.gr  

 

16/11/2021

Πολυτεχνείο 2021 – Ενότητα και αγώνας

Το ημερολόγιο έδειχνε 17/11/1973 όταν η εξέγερση ενός ολόκληρου λαού απέναντι στη χούντα των Συνταγματαρχών με μπροστάρηδες τους μαχητικούς φοιτητές που είχαν οχυρωθεί στο Πολυτεχνείο έγραφε με ανεξίτηλα χρώματα μια ακόμα σελίδα στους αγώνες για Δημοκρατία, Ελευθερία και Εθνική Ανεξαρτησία της πατρίδας μας.

Τα κυρίαρχα συνθήματα για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» και το «Ποτέ ξανά καμιά δικτατορία» ηχούν ακόμα και σήμερα, παραμένοντας επίκαιρα, 48 χρόνια μετά!

Αποτελεί άσβεστο και διαχρονικό χρέος μας η τιμή στους αγωνιστές που ύψωσαν τη γροθιά τους ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς και απαίτησαν την αποκατάσταση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος βάζοντας τις βάσεις για την επιστροφή στην ομαλότητα.

Έτσι και σήμερα, σε συνθήκες διαφορετικές, με εξίσου σημαντικά διακυβεύματα, προκλήσεις και διεκδικήσεις, καλούμαστε, ως εκπαιδευτικοί που πιστεύουμε στις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας, να συνεχίσουμε τον αγώνα, απέναντι σε κάθε πρακτική ολοκληρωτισμού και λαϊκισμού, για δημόσια δωρεάν παιδεία, για να διαφυλάξουμε δικαιώματα και κατακτήσεις, για να προασπίσουμε την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, για τη νέα γενιά, μακριά από την άκρατη συνθηματολογία, τις διχαστικές ρητορικές, τον κούφιο πολιτικό λόγο, τους σχεδιασμούς αποδόμησης του δημόσιου σχολείου, τις πρακτικές στοχοποίησης των εκπαιδευτικών και απαξίωσης της συνδικαλιστικής δράσης.

Τιμούμε τους αγωνιστές της Δημοκρατίας!

Τιμούμε τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου!

 

Από τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: