ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 22 (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ) -ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ (ΑΔΕΔΥ)

   Χθες, Δευτέρα 14 Φλεβάρη, πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη περιφερειακή σύσκεψη με τη συμμετοχή των αιρετών ΠΥΣΠΕ-ΑΠΥΣΠΕ και μελών των Διοικητικών Συμβουλίων Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτ/θμιας Εκπ/σης. Τη ΔΟΕ εκπροσώπησε ο πρόεδρός της, Κομνηνός Μαντάς και ο αιρετός του ΚΥΣΠΕ Βασίλης Παληγιάννης.
    Σκοπός της περιφερειακής συνάντησης ήταν η απεργιακή κινητοποίηση την Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Φλεβάρη. Τόσο ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μας, όσο και ο αιρετός του ΚΥΣΠΕ κάλεσαν όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν ενεργά στην κλαδική απεργία (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ) 22 Φλεβάρη και στην απεργία με την ΑΔΕΔΥ 23 Φλεβάρη.
Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,
   Η ανάλγητη, συντηρητική και αδιάλλακτη κυβερνητική πολιτική, οδηγεί τους δασκάλους και νηπιαγωγούς στη μιζέρια και το μαρασμό. Τα αιτήματά μας είναι πολλά, η κυβέρνηση στο χώρο της παιδείας "άνοιξε" πολλά μέτωπα και δείχνει να μην συμμερίζεται τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των εκπαιδευτικών, σαν να θέλει να τους έχει απέναντι. Κατακτήσεις πολλών ετών χάνονται μέρα με τη μέρα και τα συνδικάτα σήμερα τηρούν "σιγή ιχθύος"ενώ αντίθετα κάτω από άλλες πολιτικές συνθήκες θα προκαλούσαν - και ορθώς θα έπρατταν - σεισμικές δονήσεις πολλών Ρίχτερ.
    Ας δηλώσουμε, λοιπόν, ΟΛΟΙ παρούσες και παρόντες στις επικείμενες απεργιακές κινητοποιήσεις της ΔΟΕ, για να δώσουμε ηχηρό αγωνιστικό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, έτσι ώστε και η ομοσπονδία μας να συνεχίσει με νέες μορφές κινητοποιήσεων που "κοστίζουν" λιγότερο αλλά αποδίδουν.
   Πρότεινα, λοιπόν, στη σύσκεψη της Δευτέρας να γίνονται δίωρες στάσεις εργασίας καθημερινά, τη μία εβδομάδα το πρώτο δίωρο, την επόμενη εβδομάδα το τελευταίο δίωρο και ούτω καθεξής. Αυτή η μορφή κινητοποίησης, την οποία πρότεινα, σαφώς δεν είναι απαγορευτική για τα οικονομικά μας μιας και δίωρες στάσεις τριών ημερών αναλογούν σε κρατήσεις μιας 24ωρης απεργίας.
ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ
ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΧΡΕΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: