ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Ένας" δικός μας" στο Υπουργείο Παιδείας

 Ο πανεπιστημιακός δάσκαλος Γιώργος Μπαμπινιώτης, είναι ο νέος Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, σύμφωνα με απόφαση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.
Η επί δυόμισι χρόνια στο Υπουργείο Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, μετακομίζει στο Υπουργείο Ανάπτυξης, εγκαταλείποντας τα "καυτά" θέματα της παιδείας και της εκπαίδευσης γενικότερα, τα οποία χρονίζουν και παραμένουν άλυτα.
Ο ακαδημαϊκός Γιώργος Μπαμπινιώτης, καθηγητής γλωσσολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρύτανης και Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, διαθέτει πολύ μεγάλη εμπειρία στα θέματα παιδείας και η εκπαιδευτική κοινότητα, σύμφωνα με τις θέσεις και απόψεις του, προσδοκά πολλά από αυτόν.

Μία σημαντική άποψη και θέση του για την παιδεία αναφέρεται στα λεγόμενα ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
"Μιλώντας για µια Παιδεία ουσίας αναφέροµαι σε µια ποιοτική Παιδεία, που θα διασφαλίζει, κατά προτεραιότητα, την κατάκτηση τής µητρικής γλώσσας και την εξοικείωση µε τη µαθηµατική σκέψη. Περαιτέρω, µια Παιδεία που θα εξασφαλίζει την κατοχή των «εθνικών µαθηµάτων» (ιστορίας, λογοτεχνίας, γεωγραφίας, θρησκευτικών) και την ουσιαστική οικείωση µε τις φυσικές επιστήµες (φυσική, χηµεία, βιολογία). Μια Παιδεία που θα οδηγεί εξ απαλών ονύχων στον κόσµο τού πολιτισµού (µουσικής, εικαστικών, θεάτρου, δηµιουργικής γραφής) και στην άσκηση τού σώµατος (φυσική αγωγή, αθλητισµός) σε όλα τα χρόνια των σπουδών. Η κατοχή µιας ξένης γλώσσας µέσα στη σχολική εκπαίδευση και η καλή γνώση και χρήση τής ψηφιακής τεχνολογίας πρέπει να συµπληρώνουν τα βασικά".
Συμμεριζόμενος απόλυτα την παραπάνω άποψη και θέση του δασκάλου Γ. Μπαμπινιώτη, σας παραθέτω τις πρώτες δηλώσεις του, με αφορμή την πρόσφατη υπουργοποίησή του, με την ευχή, που αποτελεί για τους εκπαιδευτικούς διακαή πόθο, να πετύχει στο δύσκολο έργο του, χωρίς να παρεκκλίνει από τις θέσεις και απόψεις του, τιμώντας τη θέση του δασκάλου, που επί σειρά ετών υπηρέτησε στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Γ. Μπαμπινιώτης: "Η στιγμή δεν χωρά αρνήσεις"
«Πάω με μία διάθεση μόνο να προσφέρω κάποιες υπηρεσίες αυτό το διάστημα, δεν έχω πολιτικές βλέψεις, ούτε είχα υπόψη μου να αναλάβω τέτοια πόστα κάνω μία εξαίρεση στον εαυτό μου και τη συνείδησή μου γιατί η χώρα περνά δύσκολες στιγμές που δεν χωρούν αρνήσεις όταν κάποιος καλείται να προσφέρει, αν μπορεί, και νομίζω ότι κάτι θα προσφέρω», δήλωσε ο νέος υπουργός Παιδείας Γ.Μπαμπινιώτης, μιλώντας στον  Radio 9 και πρόσθεσε: «Γνωρίζω, είπε, την εκπαίδευση από το νηπιαγωγείο μέχρι το πανεπιστήμιο, ο χρόνος είναι εξαιρετικά μικρός για να υποσχόμαστε πράγματα μέσα σε δύο μήνες, θα πρέπει απλώς να καλλιεργηθεί ένα κλίμα και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις».

1 σχόλιο:

Papadamos Konstantinos είπε...

Μάθε να κρατάς μικρό καλάθι...