ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

«Κόκκινο πανί» τα κέντρα λαθρομεταναστών για Δήμους και Περιφέρειες


Σε «κόκκινο πανί» στις σχέσεις κυβέρνησης και περιφερειαρχών εξελίσσεται η υπόθεση με τα κέντρα φιλοξενίας λαθρομεταναστών.
Ήδη η Περιφέρεια Αττικής ενέκρινε την δημιουργία τριών χώρων κλειστής προσωρινής φιλοξενίας παράνομων μεταναστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα το μεσημέρι, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός αναμένεται να παρουσιάσει τους τρεις χώρους που έχουν επιλεγεί ενώ, μέσα στην εβδομάδα θα έχουν προσδιοριστεί επακριβώς και τα 30 στρατόπεδα.
Σε κάθε περιφέρεια έχει εξαγγελθεί η δημιουργία τριών κέντρων φιλοξενίας μεταναστών και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ζήτησε από τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης να υποδείξουν εντός 15 ημερών τους χώρους όπου θα στηθούν τα κέντρα φιλοξενίας. Αν δεν πάρει απάντηση, είναι αποφασισμένος να χωροθετήσει τα 30 αυτά κέντρα φιλοξενίας με πρόταση νόμου και πράξη νομοθετικού περιεχομένου πριν από τις εκλογές και ανεξάρτητα από τις τυχόν αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών.
Εκτός από τους ελεγχόμενους χώρους φιλοξενίας των παράνομων μεταναστών σε Αττική και Κοζάνη, είναι υπό εξέταση στρατόπεδα στην Ηγουμενίτσα την Πάτρα και την Κόρινθο, τα λιμάνια τον οποίων είναι κύριες πύλες εισόδου λαθρομεταναστών στη χώρα.
Σχεδόν όλοι οι περιφερειάρχες εμφανίζονται επιφυλακτικοί και ζητούν χρόνο για να αποφασίσουν, φοβούμενοι τις αντιδράσεις των πολιτών.
Κατηγορηματικά κατά της εγκατάστασης κέντρου κράτησης μεταναστών στη Θεσσαλία έχει ταχθεί ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός. Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιος Δακής, επανέλαβε τα περί ακαταλληλότητας του κτιρίου στη Νεάπολη Βοΐου Κοζάνης, αφού «η τοπική κοινωνία δεν συναινεί».
Αντιρρήσεις εξέφρασαν ακόμα ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Ευθύμης Φωτόπουλος και ο Απ. Κατσιφάρας, περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.
 Real.gr

Μποϊκοτάζ κοζανίτικων προϊόντων πρότεινε η Φωτεινή Πιπιλή
Την ίδια ώρα γαλάζιο «εμφύλιο» προκαλεί η απόφαση για μετατροπή του πρώην στρατοπέδου «Μιλτιάδη Πόρτη» σε Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών.Το «φιτίλι» άναψε η προκλητική δήλωση της υπεύθυνης μεταναστευτικής πολιτικής της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή ότι θα καλέσει τους κατοίκους της Αθήνας να κάνουν εμπάργκο σε προϊόντα της Κοζάνης (!), απαντώντας στη δήλωση της δημάρχου Βοΐου ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει η περιοχή της «η χωματερή της Αθήνας».
Εντονα αντέδρασε ο «γαλάζιος» περιφερειάρχης Δυτ.Μακεδονίας Γ.Δακής, ο οποίος σε δήλωσή του κάλεσε την κ. Πιπιλή «να κάνει εμπάργκο και στο ρεύμα μας αν θέλει».
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε και ένα ρατσιστικό σχόλιο στο Facebook του «γαλάζιου» περιφερειακού συμβούλου Δυτικής Μακεδονίας Στέφανου Τοπαλίδη, ο οποίος έγραψε ότι θα κάνει.... χρωμοσαμπουάν στους έγχρωμους. Η γραμματέας μεταναστευτικού της ΝΔ τον κατήγγειλε μιλώντας για «φασιστικό και άθλιο κομμωτήριο».
Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: