ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Ποιοι οδήγησαν τη χώρα σε αυτά τα χάλια


Γράφει ο Γιάννης Τ.
…ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ
Τέσσερις παράγοντες οδηγησαν τη χώρα εδώ που είναι με την ανοχή μας:
 
1ος Παράγοντας ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ.
Ολα αυτά τα χρόνια συγκυβερνούσαν με την εκάστοτε πολιτική ηγεσία. Θυμηθείτε τους συνδικαλιστές πρώτα Κομματικά Στελέχη—μετά Βουλευτές—μετά Υπουργοί π.χ. Πιπεργιάς ΔΕΗ, Κουτσούκος ΑΔΕΔΥ, Μαυρικος, Πρωτοπαπας, Θεωνας, Μανωλης, Κανελλοπουλος, ΓΣΕΕ, Κουσελάς ΟΤΟΕ, Τσουκαλάς ΟΤΕ και πολλοι αλλοι. Η μεγαλύτερη καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων και παραχώρηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων έγινε επι των ημερών τους καθώς γνωρίζουν να χειρίζονται τους εργαζόμενους. 

2ος Παράγοντας ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ –ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ–ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ.
Οι εργολάβοι που αναλάμβαναν εργα απο το δημοσιο, ως συνηθως οι ιδιοι, ΔΕΙΤΕ τις κατασκευαστικές και τα έργα που εχουν πάρει ως σήμερα ΑΚΤΩΡ, ΤΕΡΝΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΑΒΑΞ και αλλες οδήγησαν τον πλούτο σε ορισμένους οι οποιοι στη συνεχεια αγόρασαν Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ποδοσφαιρικες ομάδες και απόκτησαν εξουσία. Δεν ελέχγανε την εξουσία αλλά τους πολιτικούς με παρεμβάσεις, στηρίξεις πολιτικών να βγουν βουλευτές και τα παιδιά τους ή οι δημοσιογράφοι τους έγιναν και αυτοί πολιτικοί.
3ος Παράγοντας ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ–ΜΕΓΑΛΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ. 
 
Οι αγαπημένες μας τράπεζες που ανήκαν κάποιες σε μεγαλοοικογένειες π.χ. Λατσης ή αλλες ενεργειακες επιχειρησεις χρηματοδοτουντο απο αυτές με δάνεια αλλα επισης και τα πολιτικά κόμματα καθώς και τα μέσα Μαζικής Ενημέρωσης η ανήκαν σε αυτούς πχ. Ομιλος Βαρδινογιαννη. Τα χρέη περάσαν σε εμάς γιατι τα δάνεια πανε στις τράπεζες αλλά επιβαρυνουν το ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ που το πληρώνουμε εμείς.
4ος Παράγοντας ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.
 
Μέσω του ελέγχου της Δημόσιας Διοίκησης κυρίως το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που κυβέρνησαν απο το 1974 και μετά. Αυτό έγινε με αναξιοκρατία και διορισμούς απο το παράθυρο ώστε μόνο τα εκάστοτε κομματικά στελέχη να προωθούνται σε θέσεις ευθύνης προκειμένου να μην υπάρχουν αντιστάσεις και για τη λήψη αποφάσεων. Η συνωμοσία της σιωπής και γιαυτό δεν υπάρχει ισχυρή δημόσια διοίκηση να αντιταχθεί στους πολιτικούς. Επίσης οι πολιτικοί δεν έχουν ευθύνες. Απο υπηρέτες έγιναν άρχοντες και ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ και υστερα τους εφταιγε η Βασιλευομένη Δημοκρατία. Τουλάχιστον τότε είχαμε μόνον ΕΝΑ.
5ος Παράγοντας ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ, 
 
Ναι νομίσατε οτι τη γλυτώσατε. Εμ.. έχουμε ευθυνη ολοι μας λογω έλλειψης αντίστασης με σκοπό να ικανοποιηθούν ολες οι απαιτήσεις μας, δεν σκεφτόμαστε να παράγουμε, καταναλώναμε, αδιαφορούσαμε για τους γύρω μας, είχαμε μπεί σε ανταγωνισμό και καταναλωτικό δηθεν. Επειδιξίες του ψευτικου πλούτου μας απο δανεικά και αγύριστα. Χωρίς ηθικούς φραγμούς σαν τον άσωτο υιο μακρια απο το Θεό, τις ηθικές αξίες και παραδόσεις μας η πλειοψηφία μας.
Η ΛΥΣΗ;
 
ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ. ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΑΨΕΙ ΚΑΙ Η ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ. Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ. ΘΑ ΕΝΣΤΕΡΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ -ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ–ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ—ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ-ΗΘΙΚΟΤΗΤΑ-ΘΕΟΣΕΒΕΙΑ-ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: