ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Ακόμη δεν παραιτήθηκε ο Γ.Γ. του υπουργείου οικονομικών;

Να «μετριάσει» τον αντίκτυπο των δηλώσεων του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γ. Μέργου, περί πιθανής περικοπής του κατώτατου μισθού, επιχειρεί το ΥΠΟΙΚ, προσπαθώντας να διασκεδάσει την εντεινόμενες εντυπώσεις.
«Έγινε μια απλή παράθεση στοιχείων της Eurostat. Για την κυβέρνηση, δεν τίθεται θέμα κατώτατου μισθού» διαμήνυσε το ΥΠΟΙΚ, κρατώντας σαφείς αποστάσεις από τις δηλώσεις του στελέχους του.
Λίγο νωρίτερα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Γ. Μέργος, κατέστησε πιθανή την περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, καθώς υπερθεμάτισε πως «ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει σε υψηλά επίπεδα»
Στο περιθώριο εκδήλωσης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, ο Γ. Μέργος διαμήνυσε πως «το μοναδιαίο κόστος εργασίας μειώθηκε στην Ελλάδα, αλλά ο κατώτατος μισθός παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Αυτό πρέπει να το προσέξουμε στην ανάπτυξη».
«Η ευελιξία στην αγορά εργασίας όπως εφαρμόστηκε στη Βόρεια Ευρώπη μπορεί να αποτελέσει για εμάς εμπειρία αφού δεν επηρεάστηκε η κοινωνική συνοχή» κατέστησε σαφές ο γ.γ του ΥΠΟΙΚ.
Τέλος, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών εμφανίστηκε αισιόδοξος για την δημοσιονομική πορεία της χώρας, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ήδη παρατηρείται μείωση των ελλειμμάτων και ως εκ τούτου, οι προϋπολογισμοί εφεξής, θα είναι πλεονασματικοί.

Σαφείς αποστάσεις Βρούτση – «Ο κατώτατος μισθός είναι ήδη χαμηλός» - Έμμεση «αποδοκιμασία» των δηλώσεων Μέργου
Σαφείς αποστάσεις από τις δηλώσεις του γ.γ. του ΥΠΟΙΚ, Γ. Μέργου, διατήρησε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, ο οποίος υπερθεμάτισε πως «ο κατώτατος μισθός είναι χαμηλός και θα μείνει σε αυτά τα επίπεδα μέχρι το τέλος του προγράμματος».
Επικρίνοντας εμμέσως, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος νωρίτερα είχε εκφράσει την άποψη πως «ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει σε υψηλά επίπεδα», διαμήνυσε πως «έχω δηλώσει κατ' επανάληψη ότι ο κατώτατος μισθός είναι χαμηλός και θα μείνει σε αυτά τα επίπεδα μέχρι το τέλος του προγράμματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: