ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Κακλαμάνης σε Στουρνάρα: Μην κάνετε με τα ακίνητα την ίδια βλακεία που κάνατε με το πετρέλαιο θέρμανσης!

Την εξαίρεση των αγροτεμαχίων και των ακινήτων έως 100 τ.μ. που βαρύνονται με ανεξόφλητα στεγαστικά δάνεια ή ιδιοκατοικούνται ως α’ κατοικία, ζητά, με ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης.

Στην ερώτησή του, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής καλεί επίσης την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, «λαμβάνοντας υπόψη την επελθούσα μείωση κατά 30%-40% της εμπορικής τους αξίας και την καθίζηση της κτηματαγοράς».

Όπως επισημαίνει ο κ. Κακλαμάνης, οι διαρροές του οικονομικού επιτελείου για το θέμα της φορολόγησης των ακινήτων προοιωνίζονται «αψυχολόγητα και αντικοινωνικά» μέτρα και, ταυτοχρόνως, αναποτελεσματικά για τα δημόσια ταμεία, ό,τι δηλαδή «χαρακτηρίζει το βλακώδες -όπως χαρακτηριστικά αναφέρει- μέτρο της υπερφορολόγησης του πετρελαίου θέρμανσης».

Στο πλαίσιο αυτό, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εκτιμά πως «οι τεχνοκράτες της τριμερούς εποπτείας των δανειστών μας και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών θα επαναλάβουν το ίδιο λάθος, εάν δεν εξαιρεθούν τα μη εκμεταλλευόμενα αγροτεμάχια και μέχρις 100τ.μ. τα ακίνητα που βαρύνονται με ανεξόφλητα στεγαστικά δάνεια ή ιδιοκατοικούνται ως πρώτη κατοικία».

Τέλος, ο Απόστολος Κακλαμάνης σημειώνει πως η κυβέρνηση οφείλει, πριν ανακοινώσει οποιαδήποτε μέτρα, «να γνωστοποιήσει τη συνολική αξία ακινήτων που διέφευγαν ως τώρα, μέσω off shore εταιρειών, τη φορολόγησή τους και τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» των ιδιοκτητών τους και τα ποσά που έχουν εισπραχθεί γι’ αυτά ύστερα από την επιβολή φόρου 15% από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ή παραμένουν ανείσπρακτα».

Αξιότιμε, τέως πρόεδρε, την υπερφορολόγηση του πετρελαίου θέρμανσης ξεχάσατε πολύ εύκολα ποιος την ψήφισε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: